© Rootsville.eu

Kai Strauss (D)
tiltle: In My Prime
music: Blues
release date: november 27, 2020
label: Continental Blue Heaven
info artist: Kai Strauss
promotion: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2020


Guitarslinger "Kai Strauss" gaat al heel wat jaartjes mee in de blues scène, 25 jaar meer bepaald. We leerden Kai kennen aan de zijde van Memo Gonzalez tijdens de vele concerten in "The Bordeline" te Diest, alwaar ze een vaste gast aan huis waren. Deze concerten kenden toen als uitloper altijd een party waarbij je veelal kon stellen van "what happens in the Borderline, stays in the Borderline". Om even wat herrineringen op te halen gingen we dan ook eens diep duiken in ons fotomateriaal voor een foto van Kai Strauss anno "The Bluescasters".


photo Kai Strauss anno The Bluescasters © Rootsville

De believers van steengoede "Chicago Blues" zullen nu wel in de handen wrijven omdat er met deze "In My Prime" een nieuw album in de rekken ligt van "Kai Strauss". Het album met daarop 11 bluesjes komt uit bij "Continental Blue Heaven" op 27 november, 2020. Daar waar Kai in het begin van zijn solo carrière zich met regelmaat liet omringen met blues singers uit de VS staat hij nu meer en meer zelf in de spotlights.  Zijn gastoptredens met namen als Mike Wheeler, Sugar Ray Norcia en Big Daddy Wilson spreken tot de verbeelding en met zijn eigen 'Electric Blues All Stars' bracht hij voor de liefhebbers van Chicago en Texas blues al onnoemelijk straf materiaal op de markt. Ook kent Kai STrauss ook meer en meer waardering in het buitenland, getuige nog zijn "Live" album van 2019.

Met deze "In My Prime" wil Kai Strauss toch nog eens de spotlights richten op zijn muzikale helden en als voorbode werd het nummer "Guest In The House Of The Blues" als single uitgebracht waarmee hij verwijst naar de 3 Kings van de Blues. Ondanks Kai's blues diep in deze van Chicago is geworteld krijgen we op deze "In My Prime" ook wat hoogstaande funkblues te horen zolas bij opener "Going To London" en het nummer "A Day Late And A Dollar Short". De blazers op het album staan onder de leiding van saxofonist Sax Gordon.

Bij de zeldzame covers op het album is er onder meer "You’re Killing My Love" van Mike Bloomfield. Authentieke blues zoals het "Tin Pan Alley" bluesje "Keep Your Happy Home" of de swingende shuffle "Wold Crisis Blues" maken van deze "In My Prime" een topplaat met de nodige diversiteit aan blues.


photo Kai Strauss & The Electric All Stars © Rootsville

tracks:

01 Going To London
02 In My Prime
03 Guest In The House Of The Blues
04 Keep Your Happy Home
05 You’re Killing My Love
06 Down On Bended Knee
07 Wold Crisis Blues
08 Betting My Life On The Blues
09 Put That Bottle Down
10 A Day Late And A Dollar Short
11 Wait A Minute Baby