© Rootsville.eu

Kaurna Cronin (Aus)
tiltle: Aloft in Blue
music: Folk-rock
release date: 2020
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Kaurna Cronin

© Rootsville 2020


De meervoudig bekroonde folktroubadour Kaurna Cronin heeft zijn diepe en existentiële album "Aloft In Blue" aangekondigd, een album dat het publiek meeneemt op een conceptuele reis terwijl we onvermijdelijk opstijgen van de aarde naar een meer bewoonbare plaats. Kaurna is geen onbekende naar een onbekende reis, na meedogenloos toeren met meer dan 400 shows in het VK, Duitsland, Frankrijk, België, Italië, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, Amerika, Denemarken, Rusland, India en Zweden in het verleden jaren.

Het zesde studioalbum "Aloft In Blue" van Kaurna Cronin is sonisch delicaat en nauwkeurig, en toont de beste, meest intieme aspecten van akoestische opnames gecombineerd met een inventieve en experimentele moderne benadering. Dit talent voor tijdloos sentiment en rijke beelden in zijn songwriting is voelbaar in deze nieuwe swag van diepe en inventieve liedjes die de tijd weerspiegelen. De nummers zijn een verkenning van enkele van de diepste existentiële zorgen van onze tijd, in combinatie met weelderige en emotionele soundscapes die Cronin als artiest voor dit moment versterken en hem op het snijvlak van hedendaagse folk plaatsen.

Zijn kunstzinnigheid in het combineren van emotionele soundscapes met intelligente en oprechte teksten in de traditie van folkloristische troubadours die in de eerste plaats verhalenvertellers zijn, getuigt in de eerste plaats van een volwassenheid en vindingrijkheid die zijn jaren te boven gaat. Cronin's uitgebreide songwriting-ervaring en meedogenloze internationale tourschema hebben hem beschouwd als een unieke artiest en boeiende entertainer die altijd probeert het genre naar nieuwe hoogten te tillen.

Met 5 studioalbums op zijn naam en een verzameling onderscheidingen, waaronder 'Folk Alliance Australia Young Artist Of The Year' en de prestigieuze 'APRA AMCOS Emily Burrows Award', bewijst dit album dat hij een artiest is die goed in staat is om folk in de toekomst. Na het grootste deel van de afgelopen jaren over de hele wereld te hebben getourd, heeft 2020 aan Kaurna een geweldige kans gegeven om het momentum en nieuwe verkenning te veranderen.


tracks:

01 Glass Road
02 The Part Of Me I Let You See
03 Wishing On Forever
04 Sweet Chardonnay
05 Give Your Love To A Stranger
06 Roses Can Be Blue
07 Sucker For That
08 All The Years To Come
09 Aloft (How Far Will This Go)
10 The Dead Things Grow

musicians:

Kaurna Cronin: Vocals, Guitars, Harmonica, Piano, Synth, Drums, Percussion
Tom Kneebone: Electric Guitars
Kiah Gossner: Bass
Matt Morison: Piano, Organ, Synth
Lauren Henderson: Backing Vocals