© Rootsville.eu

Kaylé Brecher (US)
tiltle: Kayleidoscope
music: Vocal Jazz
release date: january 02, 2020
info artist: Kaylé Brecher
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2020


Kaylé Brecher is fantasierijk, veelzijdig en eclectisch en trad op in instellingen variërend van traditionele jazz tot bop, free jazz en experimentele muziek, evenals andere genres. Ze woont momenteel in de omgeving van Philadelphia, maar Kaylé is een native New Yorker die haar carrière begon als een zeer jonge tiener, blues en normen zingen in de clubs van Greenwich Village. Haar carrière omvatte concerten, festivals, live radio-optredens, een tv-documentaire soundtrack, clubs en andere mooie locaties, en heeft zeven veelgeprezen opnames uitgebracht. De nieuwste versie van Brecher, "Kayleidoscope", uitgebracht in 2020, is haar achtste opname.

De muzikale concepten van Kaylé omarmen de totale muzikale expressie in elk stuk. Het hele ensemble wordt onderdeel van haar persoonlijke expressie en de instellingen, evenals de keuze van instrumenten en hun zorgvuldig gekozen spelers vergroten de gewenste stemming van elk stuk, evenals de betekenis van elke tekst waarin Kaylé zich vervolgens diep verdiept. Ze breit en weeft vaak improvisatie naadloos in de structuur van haar muziek in plaats van de volgende formule te volgen, en presenteert ons complete expressieve foto's die niet alleen pronken met de improvisatievaardigheden van de muzikanten, maar ook samenhangende uitdrukkingen creëren met alles en iedereen kunstzinnig geïntegreerd in de geheel. Dit geldt evenzeer in haar concepten voor duetten en trio's als in de grotere ensembles.

"Kayleidoscope" is een heerlijk onderscheidende selectie van muziek, geassembleerd als een verzameling korte verhalen, waarvan de ene enigszins gerelateerd is aan de andere in progressie. Kayle's instrumentale en intieme compositorische benadering van schrijven, arrangeren en zingen leidt tot verkenningen van stemming, textuur en stijl in elke afzonderlijke melodie. Wat resulteert in boeiende variëteit.

tracks:

01. My Favorite Things
02. Glad Bag
03. Fruits of the Spirit
04. She
05. Something About You
06. Shattered
07. Wonders Unfold
08. An Elegant Tale
09. The Gentle Rain
10. Sea of Dolphins (lyric version of Dolphin Dance)
11. I Remember It Well

musicians:

Kaylé Brecher: all vocals and all arrangements
Miriam Suzzette Ortiz: vocal harmony – track 5
Frank Butrey: electric guitar - tracks 2, 3, 8 acoustic guitar - tracks 4, 9
Dr. John Valerio: piano - tracks 1, 10
Michael Louis Frank: piano - tracks 3, 4
David Dzubinski: piano – track 7
Miriam Suzzette Ortiz: piano - track 5
Ratzo Harris: acoustic bass – tracks 2, 5, 6, 8
Darryl Hall: acoustic bass - tracks 1, 3
Andy Lalasis: acoustic bass – track 7
Jim Stager: acoustic bass – track 10
Doc Gibbs: percussion – track 9
Joe Ruscitto: percussion - track 4
Juan Castellanos: percussion – track 5
Erik Johnson: drums - tracks 2, 8, 10
Grant MacAvoy: drums – tracks 1, 3, 7