© Rootsville.eu

Kelly's Lot (US)
tiltle: Another Sky
music: Roots - Americana - Blues
release date: 2020
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info band:
Kelly's Lot

© Rootsville 2020


Na hun in 2019 uitgebrachte album "Can't Take My Soul" staat voor deze "Kelly's Lot" met hun nieuwste album "Another Sky" de teller op 15 stuks. Niet zo onbegrijpelijk wanneer je weet dat deze uit L.A. afkomstige band al 26 jaar aktief is. De band bestaat in de basis uit zangeres Kelly Zirbes en gitarist Perry Robertson. Hun muziek bestaat hoofdzakelijk uit Americana waarbij ook blues niet zomaar mag worden weggecijferd.

Kelly's Lot werd in 1994 opgericht door Kelly Zirbes, een folk singer-songwriter met een hart voor blues. Met 15 cd's en veel toeren in de VS en Europa viert de band 26 jaar sinds de eerste avond dat de band het podium betrad in de "Roxy" in Hollywood. Kelly Z ontmoette gitarist en geluidsman Perry Robertson in 1996, die kort daarna ‘Kelly’s Lot - Live at the Troubadour’ produceerde. Binnen een jaar sloot hij zich aan bij de band, begon liedjes te schrijven met Kelly Z en voegde het zuidelijke geluid en Texas-invloeden toe die hun muziek hebben gevormd.

In mei en juni 2020 werkten Kelly Z en Perry samen met Doug Pettibone om een ​​nieuwe selectie hedendaagse folk- en roots-rocknummers op te nemen. Zes van de nummers op het album zijn geïnspireerd door woorden van fans op Facebook. Kelly Z daagde hen uit om in hun hart te kijken en slechts één woord te delen. Vervolgens daagde ze zichzelf uit om in twee uur tijd een woord te kiezen en een lied te schrijven. De nieuwe selectie van nummers heet 'Another Sky' en zal op 28 augustus 2020 als digitale download en op cd worden uitgebracht.

Deze "Another SKy" bestaat uit een verzameling van 12 nummers en was eerst als digitale download beschikbaar. Het album werd geproducet door Perry Roberston samen met Doug Pettibone. Alle nummers, al dan niet in co-writing met Perry Robertson of Doug Pettibone, zijn van de hand van Kelly Z. De nummers brengen je op een trip doorheen diverse muziekstijlen die ze gedurende hun 26 jarig bestaan zijn trouw gebleven. Zo zijn er natuurlijk ook Texaanse invloeden zoals op "Foolish Try" of het met twang geïnfecteerde "Took It Back".

Met roots in "de" folk is het vrolijke "The Irish Luck", met een mix van voiool en accordeon, niet in het minst op Kelly's lijf geschreven. Openen doen ze eerder dromerig met "Butterfly" en ook met de klagende ballad "Freedom" zoeken ze een zekere ernst op. Toch is deze "Another Sky" een aanrader voor zowat iedere muziekliefhebber, je zal je niet vervelen...TOP!

tracks:

01 Butterfly
02 I WIll Find You Again
03 Foolish Try
04 Freedom
05 Took It Back
06 Tangled
07 The Irish Luck
08 Simple Man
09 Lock Me Up
10 Christmas is Calling
11 Sleep On It Tonight
12 Hurricane