© Rootsville.eu

Kenny 'Blues Boss' Wayne (US)
tiltle: Go, Just Do It!
music: Blues
release date: 2020
label: Stony Plain Records
info artist: Kenny 'Blues Boss' Wayne

© Rootsville 2020

 

Nog een ouwe rakker die een nieuwe blinkende schijf op de markt brengt. The Blues Boss woont ondertussen in Vancouver, Canade, maar zijn roots liggen toch nog duidelijk in de States.

Wayne is ook een geweldige songwriter, met veel deuntjes doorspekt met humor. Tien van deze 13 nummers zijn van zijn hand. The Blues Boss begint stevig en vurig op het titelnummer terwijl "You Did a Number on Me" Juli Masi op de backing vocals laat horen. "Sittin’ in my Rockin ’Chair" schijnt het licht op Wayne's meeslepende pianospel. Collega-pianiste en zangeres Diane Schuur, die vorige maand net haar eigen mooie bluesalbum “Running on Faith” afleverde, neemt de leadzang op Percy Mayfield's “You're In for a Big Surprise” terwijl Wayne in dit duet de partner is voor het uitstekende nummer, gekruid met de soulvolle tenor solo.

"Sorry Ain’t Good Enough" is een korte, door blazers gedreven R & B-melodie waarin Watson opnieuw de hoofdrol speelt. De blazers klinken schetterend voor Wayne's kenmerkende geestige nummer 'Motor Mouth Woman' . Wayne's eigen 'Lost & Found', een pianogestuurde shuffle, is een ander hoogtepunt op de plaat. Doucettes harp introduceert de derde cover, met Wayne en band op J.J. Cale's "Call Me the Breeze" in een funky boogiebehandeling. De blazers keren terug voor "Bumpin’ Down the Highway ", een cool jumpblues gestyled op Louis Jordan.

Wayne neemt vervolgens genoegen met het langste nummer van de schijf van zowaar zes minuten, "That’s the Way She Is”.Het nummer met het snelste tempo is toepasselijk "T&P Train 400", en natuurlijk moet de boogie-woogiemaster het album op die manier beëindigen, vandaar het instrumentale 'Let the Rock Roll'. Kenny Wayne houdt inderdaad het klassieke geluid levend en deze keer verfraait hij het met geweldige muzikanten en een scala aan stijlen en dat doet hij gewoon goed !

tracks:

01. Just Do It! (Feat. Dawn Tyler-Watson)
02. You Did A Number On Me (Feat. Julie Masi)
03. Sittin' In My Rockin' Chair
04. You're In For A Big Surprise (Feat. Diane Schuur)
05. Sorry Ain't Good Enough (Feat. Dawn Tyler-Watson)
06. Motor Mouth Woman
07. I Don't Want To Be The President (Feat. Sequal)
08. Lost & Found
09. They Call Me The Breeze
10. Bumpin' Down The Highway
11. That's The Way She Is
12. T & P Train 400
13. Let The Rock, Roll

Musicians:

Kenny “Blues Boss” Wayne: piano en zang
SeQuel Cory Spruell (Waynes zoon): rap op nr 7
Diane Schuur: Piano en zang
Russell Jackson: Bas
Jerry Cook: Sax
Vince Maie: trompet
Yuji Bara: guitar
Sherman “Tank” Doucette: harmonica
Joey DiMarco: drums
Juli masi en Dawn Tyler Watson: backing vocals