© Rootsville.eu

Kim Wilson (US)
tiltle: Take Me Back
music: Blues - West Coast
release date: october 09, 2020
info artist: Kim Wilson
label: M.C. Records
promotion & distribution: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2020


Onvermoeibaar, zo kan je Kim Wilson wel gaan noemen na al die jaren. Wilson groeide op als zoon van twee radio-popzangers in Californië. Reeds als kind kreeg hij les voor gitaar en trombone. Pas als senior aan de middelbare school begon hij zich te interesseren voor blues. Vanaf 1970 begon hij professioneel blues te spelen. Het spelen op de mondharmonica kreeg hij bijgebracht door verschillende bluesmuzikanten, met wie hij op dat moment speelde. Naast zijn werk met de T-Birds, begon Wilson begin jaren 1990 ook soloplaten uit te brengen. Zijn solodebuut Tigerman verscheen in 1993 en bood naast slechts drie eigen composities verschillende oude blues-klassiekers. Ook op het opvolgende album That's Life uit 1994 zijn slechts drie eigen songs te horen.


photo Kim Wilson (Cognac 2009) © Rootsville

Na 17 jaar heeft Kim Wilson weer bij M.C. Records getekend voor zijn aanstaande en 7e solo-uitgave, Take Me Back. De opname is Kim's eerste solo-release in drie jaar en wordtwereldwijd uitgebracht op 9 oktober. In 2001 en 2003, M.C. Records brachten Smokin 'Joint en Lookin 'For Trouble, beiden waren voor genomineerd Grammy Awards in de categorie Traditionele blues.

Eén van de meest indrukwekkende concerten die ik tijdens de jaren heen mocht ervaren was dit in 2009 tijdens een solo session samen met Kirk Fletcher in de kelders van "Château de Cognac" tijdens "Cognac Blues Passion". Onwaarschijnlijk welke emoties Kim toen wist te vertonen tijdens een intiem concert, emoties tot tranen toe.

"Take Me Back" werd opgenomen in de ultra-authentieke Big Tone Studios van Big Jon Atkinson. Kim Wilson nodigde enkele eersteklas bluesmuzikanten uit voor het album, waaronder Billy Flynn, Barrelhouse Chuck, Big Jon Atkinson, Rusty Zinn en Kid Andersen. Het album bevat 16 tracks en weerspiegelt Kim Wilson ten voete uit. Een mix van shuffles zoals opener "You’ve Been Goofin’" en West-Coast met nummers als "Slow Down" waarvoor hij bekend staat. Op deze "Take Me Back" vinden we naast 7 originals ook werk terug van onder meer Jimmy Rogers, Little Walter en Howlin' Wolf.

tracks:

01. You’ve Been Goofin’
02. Wingin’ It
03. Fine Little Woman
04. Slow Down
05. No Place To Go
06. Strange Things Happening
07. Play Me
08. If It Ain’t Me
09. Strollin’
10. The Last Time
11. Money, Marbles and Chalk
12. Take Me Back
13. Rumblin”
14. I’m Sorry
15. Goin’ Away
16. Out Off the Fryin’ Pan