© Rootsville.eu

Kirk Fletcher (US)
tiltle: My Blues Pathway
music: Blues
release date: september 25, 2020
label: Cleopatra Records
info artist: Kirk Fletcher

© Rootsville 2020


We kennen Kirk Fletcher allemaal als een zeer aimable persoon. Iemand die zichzelf altijd wel wil VS. Hij was de jongste zoon van een baptistenpredikant, en kreeg genoeg zelfvertrouwen door zijn oudere broer of zus Walter te zien optreden in de kerk van hun vader. Fletcher maakte op de middelbare school deel uit van een jazzband en speelde later met zijn vrienden op roadtrips in Zuid-Californië. In Los Angeles ontmoette hij de gitaartechnicus van Robben Ford, Jeff Rivera, in een kleine muziekwinkel en was onder de indruk van Ford's expertise op het gebied van gitaar. Later bracht hij tijd door met Al Blake, die de leadzanger en mondharmonicaspeler was van de Hollywood Fats Band, en hielp contacten te leggen met andere West Coast bluesmuzikanten zoals Junior Watson en Lynwood Slim.

Sinds zijn passage bij Kim Wilson en The Fabulous Thunderbirds tussen 2005 en 2008 kwam hij eindelijk zelf in de spotlights te staan en bracht hij in 2010 het allleszeggende album "My Turn" uit.  Kirk speelde al bij een lange lijst van bluesgrootheden als er zijn Pinetop Perkins, Janiva Magness, Charlie Musselwhite, James Cotton, Elvin Bishop, Ronnie Earl en Robben Ford al zullen de meeste zijn optredens met The Fabulous Thunderbirds wel herinneren. Het was door toedoen van Al Blake dat Kirk  mannen als Kim Wilson leerde kennen alvorens nog te spelen bij Junior Watson.

Als gitarist heeft Kirk al een hele hoop awards binnen kunnen rijven waaronder 2 nominaties als beste instrumentale artiest voor Blues Music Award. We zien deze vriendelijke gitarist uit de vroegere stal van Delta Groove graag komen. Zo was hij ook lid van de Mannish Boys met destijds ook Finis Tasby. Op 25 september 2020 komt zijn nieuwe 10 nummers tellende album "My Blues Pathway" op de markt en zal bij leven en welzijn hij dit album komen voorstellen op "Bay-Car Blues" van dit jaar. Kirk volgde de liefde en verbleef een tijd lang in Zwitserland maar verkaste nu richting Frankrijk.

"My Blues Pathway" bevat een mix van originelen, covers en twee co-writes met Robert Cray's oude bassist Richard Cousins, met alle muziekarrangementen van Kirk Fletcher. Openen doet Kirk met "Ain't No Cure For The Downhearted" in een stijl die hem ondertussen eigen is geworden. Een mix van ol' school en 21th century blues. Het daaropvolgende "No Place To Go" is één van de twee nummers waarbij de credits ook gaan naar bassist Richard Cousins en gaat over de wens om met enige rijkdom door het leven te gaan. Het andere waaraan Richard Cousins heeft meegewerkt is het met Southern Soul geïnfecteerde "Love Is More Than A Word".

"Struggle For Grace" gaat over hoe Kirk zijn verdere carrière wil doorvoeren en de legacy die hij aan ons wil nalaten door zijn blues. De shuffle "Rather Fight Than Switch" is er eentje van de hand van saxofonist AC Green waarna we een klassieke blues ballad voor de kiezen krijgen. Zowel Kirk Fletcher als Chris Cain steken hun bewondering voor BB King niet onder stoelen of banken en zo werd ook "Place In This World Somewhere" van Chris Cain opgenomen in dit mooie album.

tracks:

01. Ain't No Cure For The Downhearted
02. No Place To Go
03. Love Is More Than A Word
04. Struggle For Grace
05. Rather Fight Than Switch
06. Heart So Heavy
07. Fattening Frogs For Snakes
08. Place In This World Somewhere
09. D Is For Denny
10. Life Gave Me A Dirty Deal

musicians:

Guitar and Vocals by Kirk Fletcher
Bass by Travis Carlton
Drums on tracks 1,2 & 3 by Lemar Carter
Drums on tracks 4,5,6,7,8 & 9 by David Kida
Keyboards by Jeff Babko
Saxophone by Joe Sublett
Trumpet by Mark Pender
Harmonica on “Life Gave Me A Dirty Deal” by Charlie Musselwhite
National Resephonic Guitar by Josh Smith on “Life Gave Me A Dirty Deal”