© Rootsville.eu

Kurt Allen (US)
tiltle: Whiskey, Women & Trouble
music: Blues - Bluesrock
release date: september 25, 2020
label: self-released
info artist: Kurt Allen
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Kurt Allen is een hoogwaardige en energieke bluesgitarist. Hij levert muziek met vuur, passie en intensiteit. Met grooves zo diep en strak dat je geen andere keus hebt dan op te staan en te dansen. Afkomstig uit het middenwesten en reist door de hele VS en wereldwijd. Met sterke wortels in de Blues, Funk, Soul, Jazz en Rock. De aanstekelijke grooves en adembenemende Harmonies, van de Kurt Allen leveren shows die je niet snel zal vergeten.

Op zijn nieuwe album "Whiskey, Women & Trouble" brengt hij ons 10 nieuwe originals. Nummers die gaan van opzwepende blues zoals op de titeltrack. Openen doet hij met enige power waardoor "Graveyard Blues" zeker en vast in de smaak zal vallen van onze bluesrockers. Met de blues ballad "How Long" bevinden we ons in het segment vande Tin Pan Alley bluesjes.

Met het funky "Funckalicious" wil Kurt zijn statement voor de liefde voor soulfood in de spotlights zetten. Met "Count On Me" neemt hij ons mee naar de slowdances op schoolfeestjes. Ol' school soul en verder weg van zijn bluesrock die ook wel aanwezig is op dit album. Mede ook door de inbreng van een blazers sectie laat hij het ook swingen zoals op "Roadrunner".

Met "Cry Mercy" neemt hij ons mee richting NOLA en ook met het daaropvolgende "Voodoo Queen" blijven we verdwalen in de swamps. Als uitsmijter krijgen we met "Sweet T" nog een behoorlijke dosis rock 'n roll wat deze "Whiskey, Women & Trouble" er eentje is met behoorlijk wat veelzijdigheid.

tracks:

01 Graveyard Blues
02 Watch Yo Step
03 How Long
04 Whiskey, Women & Trouble
05 Funckalicious
06 Count On Me
07 Roadrunner
08 Cry Mercy
09 Voodoo Queen
10 Sweet T

musicians:

Kurt Allen
Lester Estelle Jr.
Craig Cew
Beaux Lux
Pete Carroll
Trever Turla