© Rootsville.eu

Kyle LaLone (US)
tiltle: Somewhere in Between (EP)
music: Country
release date: april 24, 2020
info artist: Kyle LaLone
promotion: KG Music Press

© Rootsville 2020


Een werkende muzikant zijn is nooit een gemakkelijke weg en meestal is het niet een heel rechte weg.
Kyle LaLone is teruggekeerd van de staat New York naar Boston, NYC en nu LA, en heeft het geluk een werkende muzikant te zijn en met veel getalenteerde mensen in veel verschillende genres te hebben gespeeld. De afgestudeerde Berklee College of Music is een ervaren sessiegitarist, songwriter en muziekpedagoog die onlangs een soloartiest aan zijn cv heeft toegevoegd. LaLone heeft verschillende keren door de VS getourd, had residenties met verschillende bands in zowel NYC als Los Angeles en heeft zelfs door Alaska getourd.

In 2016 bracht LaLone een gelijknamige instrumentale EP uit, beïnvloed door klassieke gitaargestuurde albums uit de vroege jaren 60. Hij staat nu op het punt Somewhere In Between uit te brengen, een verzameling van vijf nummers met country-getinte muziek. Enkele van de opmerkelijke artiesten uit Los Angeles Americana waarmee LaLone heeft opgetreden en opgenomen, zijn onder meer: Rose’s Pawn Shop, Elijah Ocean, Dawn & Dupree, Ben Bostick en Doug C en The Blacklisted. "Somewhere In Between" toont LaLone's zang, gitaarspel en songwriting met eerlijkheid en authenticiteit.

De plaat begint met de vrolijke honkytonk-geluiden van "Think Myself To Death" en gaat over in het meer aloude countrygeluid van "Our Love". "Ik schreef dit nummer te beginnen met de regel 'Onze liefde is niet meer wat het was' en eindigde de tekst voordat ik mijn gitaar oppakte ', zei LaLone. 'De muziek leek na mij te schrijven. Mijn doel was om een heel klassiek klinkend countrynummer te schrijven in de trant van Hank Williams of Buck Owens.


tracks:

01 Think Myself To Death
02 Our Love
03 Warning Sings
04 Always Trying To Quit
05 Not Gonna Drink Over You