© Rootsville.eu

Lachy Doley (Aus)
tiltle: Double Figures
music: Blues - Rock
release date: 2020
label: independent
info artist: Lachy Doley

© Rootsville 2020


De Australische "Wizzard on Hammond" viert zijn 10de verjaardag. Om deze mijlpaal te vieren heeft Lachy zojuist een heel speciaal album uitgebracht getiteld "Double Figures" met 2 nieuwe ongelooflijke covers van "Voodoo Child" en "Gimme Some Lovin" plus 8 nieuwe geremasterde versies van enkele van zijn meest geliefde deuntjes.


photo Lachy Doley © Rootsville

Hij wordt lang "The Jimi Hendrix of the Keys" genoemd. Nu verder versterkt door zijn uiterst zeldzame Whammy Clavinet die over deze nieuwe versie van Hendrix 'Voodoo Chlid" jammert en schreeuwt. Samen met de ronduit rockende versie van "Gimme Some Lovin" en deze eerste 2 singles hebben samen meer dan 5 miljoen views en streams geklokt nog voordat het album uitkwam.

"Double Figures" is te verkrijgen op Vinyl, CD en Digital. Het vinyl is echt een verzamelobject waarvan er slechts 400 zijn gemaakt. Lachy Doley groeide op in Adelaide, waar hij een studie begon aan de universiteit. In het begin van de jaren negentig was zijn oudere broer, Clayton Doley, lid van de in Sydney gevestigde blues- en rootsgroep, Bondi Cigars, voordat hij zich tot sessiewerk wendde. Tijdens een pauze van zijn universiteit kwam Doley halverwege de jaren negentig ook als sessiemuzikant bij Clayton in Sydney. In 1999 Clayton reisde naar New York terwijl Doley zijn plaatselijke sessiewerk voortzette.

In 2002 herenigden de broers zich in Sydney en vormden ze een klassieke rock- en soulband, the Hands, met Doley op een Hohner-clavinet en Clayton op een Hammond-orgel. Ze brachten twee albums uit, Live and Breathe (2004) en Everything Is Wonderful (2008). Doley leverde piano en Hammond-orgel voor Powderfinger's vijfde studioalbum, Vulture Street in 2003. Vervolgens gebruikte de groep hem van medio 2007 tot 2010 als hun toerende toetsenist. In 2013 trad Doley op als frontman van de gelijknamige Lachy Doley Group, die vier albums heeft uitgebracht, S.O.S (Singer Organ Soul) (september 2013), Conviction (mei 2015), Lovelight (januari 2017) en Make or Break (maart 2019). Nu is er het 5de album "Double Figures" met daarop 10 herbewerte nummers.


tracks:

01 Gimme Some Lovin'
02 Fire To Save
03 Conviction
04 Make It Up
05 Only Cure
06 Voodoo Child
07 SOS Six Feet Under
08 Still In Love
09 Stop Listening To The Blues
10 Can't Get Close to You