© Rootsville.eu

Lara Taubman (US)
tiltle: Revelation
music: Folk
release: july 10, 2020
label: Wolfe Island Records
distribution: CRS
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Lara Taubman

© Rootsville 2020


Vier jaar geleden hoorde Lara Taubman de roep om liedjes te zingen en te schrijven na een carrière als beeldend kunstschrijver en curator. Haar muziek valt gracieus onder het folkgenre, maar bevat inspiratie van rock- en countrymuziek, stedelijke straatmuziek en de heuvelmuziek van de Appalachen waar ze opgroeide. Tegenwoordig gebruikt ze haar stem, woorden en een gitaar om te doen waar ze het meest van houdt: muziek maken, genezen, optreden en daarmee verbinding maken met luisteraars.

Met deze "Revelation" brengt Lara Taubman haar debuutalbum op de markt. Alhoewel dat ze als thuisbasis New York heeft werd het album opgenomen in de studio’s op Wolfe Island in Ontario (Can), waar ze zich liet omringen met producer Hugh Christoher Brown. De inspiratie voor het schrijven van de nummers komen uit haar persoonlijke ervaringen met als basis verfijnde folk. Het opgroeien in de Appalachen maakt zonder meer deel uit van de sfeervolle muizek die ze op deze "Revelation" komt te componeren.

Dromerige nummers als " Sound of Heartbreak" en "Desert Boy" zetten meteen hun stempel hoe het album kan worden ervaren, alkrijgen we met "Hookup" er een dosis country-pop in verwerkt. Met een nummer als "Cold Side of Spring" krijgen we er eentje dat geïnfecteerd raakt met country. "Revelation", een mix van folk en country maar als debuutalbum zeker geslaagd...

tracks:

  1. Sound of Heartbreak
  2. Desert Boy
  3. The Conversation
  4. Hearbreak Garden
  5. Hookup
  6. Cold Side of Spring
  7. Akureyri
  8. Snakes in the Snow
  9. Revelation