© Rootsville.eu

Larkin Poe (US)
tiltle: Kindred Spirits
music: Blues
release date: november 20, 2020
label: Tricki-Woo
info artist:
Larkin Poe

© Rootsville 2020


De Corona periode waarin we nu leven deed ons de zusjes Rebecca & Megan Lovell missen op "Blues Peer" in de zomer van 2020. Gelukkig is er op de valreep nog hun nieuwste album "Kindred Spirits" dat op hun eigenste "Tricki-Woo" label zal worden uitgegeven.

"Kindred Spirits" is een verzameling rauwe versies van klassieke nummers. Het volgt op de release van hun vijfde studioalbum "Self Made Man" dat afgelopen juni werd uitgebracht. Het album is ook een gevolg van het enthousiasme dat ze konden ontvangen tijdens hun opmars sinds 2015. Hun eigenzinnige benadering en het brengen van steengoede covers sloeg destijds bij de muziekliefhebbers in als een bom wat dan resulteerde in deze "Kindred Spirits".

Larkin Poe aka de zingende zussen Rebecca (meestal gitaar) en Megan (meestal lapsteel) Lovell, nemen al jaren covers op en uploaden ze naar YouTube. De nummers variëren in genre. Hun muzikale opnames zijn echter altijd gefocust en boeiend. Larkin Poe zijn bijzonder getalenteerde artiesten die de gave hebben om tot de kern van een nummer te komen en het zo opnieuw te beleven. Kindred Spirits bevat 11 nummers van Lenny Kravitz's "Fly Away" dit nummer wordt een tijdloze akoestische blues.

Van Elvis" "Devil in Disguise" over Phil Collins zijn "In The Air Tonight" tot het mooie "Nights In White Satin" van The Moody Blues, de Lovell sisters brengen deze covers op hun eigenste wijze terug tot leven. Een leven waarbij deze alom gekende covers een nieuw leven worden ingeblazen tot het opzwepende "Who Do You Love" toe. Hell yeah, we zouden zelfs best kunnen swingen op die hit van Elton John ;-). Oh wat hebben we weer wat gemist deze zomer...

tracks:

01. Hellhound On My Trail (Robert Johnson)
02. Fly Away (Lenny Kravitz)
03. Rockin’ In The Free World (Neil Young)
04. (You’re The) Devil In Disguise (Elvis Presley)
05. In The Air Tonight (Phil Collins)
06. Nights In White Satin (The Moody Blues)
07. Who Do You Love (Bo Diddley)
08. Take What You Want (Post Malone)
09. Ramblin’ Man (The Allman Brothers)
10. Bell Bottom Blues (Derek & The Dominoes)
11. Crocodile Rock (Elton John)