© Rootsville.eu

Lauren Henderson (US)
tiltle: Classic Christmas (EP)
music: Vocal Jazz
release date: november 13, 2020
label: Brontosaurus Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Lauren Henderson

© Rootsville 2020


Het is die "time of the year" en dan verschijnen de platen die met thema's als Kerstmis nauw verband houden. Zo ook deze nieuwe EP "Classic Christmas" van de Amerikaanse jazzsinger "Lauren Henderson". Eerder dit jaar bracht Henderson "The Songbook Session" uit, met jarenlange medewerker Sullivan Fortner. Op deze vier nummers tellende EP vindt Laura Henderson een verzameling beproefde pareltjes en vernieuwt ze het gezelschap van een top-ritmesectie met pianisten Issac Wilson en Sullivan Fortner, bassist Eric Wheeler en drummer Allan Mednard.

De nummers op deze "Classic Christmas" zijn persoonlijke favorieten van de zangeres die opnieuw zijn gecontextualiseerd om in het moderne klimaat te passen. Het project begint met Rodgers & Hammersteins klassieker "My Favorite Things", passend bij een moderne lyrische update die spreekt over inclusiviteit, intersectionaliteit en representatie. Als zwarte vrouw, en lid van de Afro-LatinX-gemeenschap, gebruikt Henderson haar kunst om haar ervaringen te delen en problemen aan te pakken.

Deze benadering wordt ook toegepast op het derde nummer, een beklijvende vertolking van "Once In Royal David’s City" die is aangepast om de kracht van vrouwen te benadrukken en genderemancipatie te bevorderen. Daartussenin zit 'Have Yourself A Merry Little Christmas', dat het verbluffende samenspel van het ensemble laat zien, en als afsluiting van de set is er een aangrijpend duet met vaak muzikale partner Sullivan Fortner op 'What A Wonderful World', een nummer dat Henderson hoopt de ziel van mensen te raken, vooral als we door de COVID-19-pandemie navigeren.

tracks:

01 My Favorite Things
02 Have Yourself A Little Merry Christmas
03 Once in Royal David City
04 What A Wonderfull World