© Rootsville.eu

Lauren Henderson (US)
tiltle: The Songbook Session
music: Jazz
release date: april 24, 2020
label: Brontosaurus Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Lauren Henderson

© Rootsville 2020


Deze "The Songbook Session" is meteen het zesde album van Latin Jazz vocaliste Lauren Henderson en zo ook de zesde samenwerking met Sullivan Fortner. Henderson ontmoette Sullivan Fortner weken nadat hij afstudeerde met haar Bachelor of Arts en verhuisde naar New York. Hun lange vriendschap heeft bijgedragen aan hun professionele relatie en het gemak van muzikale expressie. Met honderden optredens samen en zes uitgebrachte opnames, waaronder deze "The Songbook Session", hebben Henderson en Fortner een sterke band die hen in staat stelt om op een impactvolle manier te schrijven, arrangeren, produceren en optreden.

"The Songbook Session" begint met een vrolijke verkenning van de klassieker "Beautiful Love". Verbluffende improvisatie van bassist Eric Wheeler en pianist Sullivan Fortner maakt plaats voor de warme, expressieve stem van Henderson. We gaan verder naar het tweede nummer en komen tot de kern van deze geïnspireerde release met een geweldig betoverend arrangement van "Besame Mucho", beginnend met een vocaal en drumduo.

Henderson vloeit met een opmerkelijk gemak over van zingen in het Engels naar het Spaans en Portugees en put uit deze reeks culturele invloeden om een verenigd, gepassioneerd geluid te creëren. Henderson's expressieve levering van deze Consuelo Velázquez-klassieker wordt alleen geëvenaard door het ongelooflijke samenspel van het ensemble als geheel.

Een jubelend arrangement geeft ze met haar zwoele stem aan de songbookklassieker 'People Will Say We’s in Love' en weerspiegelt Hendersons fascinatie voor de songbookklassiekers van weleer, en toont haar aanleg voor het interpreteren van dergelijke historische composities. Henderson trekt publiek in de doordachte overpeinzingen van haar vertolking van de klassieke jazzstandaard "Tenderly". Het ensemble schittert op het afsluitende nummer van het album, 'While We’re Young'. De prachtige melodieuze uitvinding van Fortner siert de fluweelzachte vocale stijlen van Henderson en bouwt vakkundig het dynamische niveau van het ensemble op.

tracks:

01 While We're Young
02 Day By Day
03 Sabor A Mi
04 People Will Say We're in Love
05 Meditacao
06 Beautiful Love
07 Besame Mucho
08 Tiernamente
09 Day By Day (Duo version)