© Rootsville.eu

Ledfoot & Ronni Le Tekro (US/Nor)
tiltle: A Death Divine
music: Rock - Gothic Blues
release date: october 02, 2020
label: TBC Records
info artist: Ledfoot - Ronni Le Tekro
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2020


Tussen de gitaristen Tim Scott McConnell aka Ledfoot en de Noorse hardrock gitarist Ronni Le Tekro kwam een samenwerking tot stand die resulteerde in hun debuut album "A Death Divine". Ledfoot is een Amerikaanse singersongwriter en 12-snaren gitarist die rond 2000 in Noorwegen is komen wonen, hij speelde met The Rockats & The Havalinas en zijn huidige muziek brengt hij onder de noemer ‘gothic blues’. Ronni Le Tekro is een Noorse melodische rock gitarist, bekend van o.a. TNT, Jorn Lande, Terje Rypdal en Mads Eriksen en werkte voor het eerst samen in 2009 aan Ledfoot’s album “Damned” in Ronni’s studio.

Het klikte tussen deze twee meesterlijke gitaristen, een vriendschap was geboren en vele muzikale studio- en live-samenwerkingen volgden, maar van een echt duo album was nog geen sprake. In 2018 experimenteerden ze wat in de studio met gezamenlijke songs, maar het succes van Ledfoot’s laatste album “White Crow” zorgde voor wat vertraging. Begin dit jaar werd er echter serieus werk van gemaakt en “A Death Divine” is het resultaat.

Op deze "A Death Divine" krijgen we 8 nummers te horen die een mix vormen van donker geïnspireerde blues en melodieuze rock. Een resultaat waar beide singer-songwriters best trots op kunnen zijn.

tracks:

1 Cold Lonely Night
2 This Town
3 High Time
4 A Death Divine
5 A Part Of Me
6 Shut Up
7 Imperfect World
8 Open The Door