© Rootsville.eu

Lee Gallagher & The Hallelujah (US)
tiltle: L.A. Yesterday
music: Rock - Alt-Country
release date: july 24, 2020
info artist: Lee Gallagher
promotion: KG Music Press

© Rootsville 2020


Gallagher begon zijn carrière als tiener in de bars van Zuid-Ohio. Hij leerde de mondharmonica door naar platen van Little Walter te luisteren en pakte al snel de gitaar op om zijn eigen liedjes te gaan maken. Dingen veranderden muzikaal toen hij naar San Francisco verhuisde en vervolgens tijd doorbracht in Joshua Tree in samenwerking met artiesten als Victoria Williams, Bobby Furgo (Leonard Cohen) en Wally Ingram (Sheryl Crow, Eric Burdon), wat resulteerde in zijn solo-EP , Vallei van een stervend ras.

Met zakken vol meer liedjes en de behoefte aan een permanente band, keerde hij terug naar SF en stelde een groep muzikanten samen die hij uiteindelijk 'de Hallelujah' noemde om de liedjes live uit te voeren. De band ging snel de studio in om hun eerder genoemde volledige LP op te nemen. Na de release toerde de band door de VS zowel als headliner en opening voor legendarische acts als Leon Russell en werden uitgenodigd om op te treden voor de Jambase-special van de Grateful Dead's 50e verjaardag, Songs of Their Own. Hun geluid veranderde van psychedelische Americana naar heropleving van de zuidelijke tent en toonde Gallagher's waardering voor en het vermogen om liedjes te schrijven en langs de stof en geschiedenis van rock and roll te bewegen.

Het nieuwe album "L.A. Yesterday" is opgenomen in Palomino Sound, een vintage studio uit de jaren 70 nabij het centrum van Los Angeles. Gallagher werd vergezeld door oude bandleden Kirby Hammel (keyboards) en Jimmy Dewald (bas). Het sonische palet werd uitgebreid met slide-gitaar, 12-snarige, mandoline en verschroeiende leadgitaar, allemaal geleverd door Jason Soda (Jakob Dylan, Everest, Gospelbeach), die ook Palomino bezit en exploiteert. Drummer Will Scott (Gospelbeach, Pink Mountaintops, the Mooney Suzuki) bond alles samen en zorgde voor een rotsvaste basis om de nieuwe nummers tot bloei te laten komen. Het album, dat in 2020 wordt uitgebracht, bestaat uit 10 nummers die zijn geïnspireerd op stoffige stapels vinyl, de eindeloze zoektocht naar een meer waarheidsgetrouw geluid en eindeloze reizen langs de wegen en snelwegen van Californië.

Het is in de kracht van herinnering en herinnering dat Lee Gallagher en The Hallelujah's kosmische rock dat hun gloednieuwe album, LA Yesterday, zulke details en aangrijpende vertoningen oproept van het bevrijden van de ziel van zo'n waanzin om vastgehouden te worden aan emotionele losgeld van de gelaagde schoonheid en krijg echt grip op wat eronder ligt, de smalle steegjes van muzikale richting die je niet vanuit de lucht kunt zien, maar die een ongekende pracht hebben die wacht om ontdekt te worden. Het moment waarop je vanaf de grond een nieuwe manier vindt om de charme en het magnetisme te waarderen die velen missen, omdat ze liever naar de onwaarheid van het tentoongestelde masker staren.

tracks:

01 Highway
02 Breakin' Up
03 Goodnight Sweet Maria
04 Lullaby For The Acid Queen
05 Feed Your Flame
06 Acid Plane Blues
07 California Divide
08 Country Line
09 Gone Today
10 Rollin' Out