© Rootsville.eu

Leif de Leeuw Band (US)
tiltle: Where We're Heading
music: Bluesrock - Rock
release date: februari 28, 2019
info artist: Leif de Leeuw
distribution/label: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2019


De eerste keer dat deze "Leif de Leeuw "in min vizier kwam was tijdens de EBC 2015 te Brussel. Deze uit Rotterdam komende gitaar god wist ons die avond bijzonder te imponeren en het kon als een schande beschouwd worden dat de jury met namen als deze Leif de Leeuw of zelfs een Laurence Jones niet eens in de prijzen vielen, al koop je met de eer van "Beste Band" op de EBC niet veel. Ook bij het maandblad "Gitarist" kreeg hij alle roem en glorie .De lezers ervan verkozen Leif de Leeuw in 2020 meermaals op rij als beste Bluesrock gitarist.

We zagen hem ook samen met zijn band in een hoogstaande hommage voor de "Allman Brothers" en net als bij Little Feat en Derek & The Dominos is het daar waar hij de mosterd kwam te halen. Ondertussen zijn Leif de Leeuw en zijn 6-koppige band de southern rock band sensatie van Europa en volgt er op 28 februari het nieuwe album "Where We're Heading".

Zoals we Leif de Leeuw ondertussen al wel kennen opent ook dit album met een doordringende gitaar intro op "Baby James" waarna de rockin' beats het nummer volledig de hoogte is brengt. Uiteraard loop ook het vocale meesterschap van Sem Jansen doorheen de rode draad van dit album. Ook is er intens gitaarwerk te horen op rockballad "Do Me Wrong". Aangrijpende vocals met snedige gitaarsolo's zijn als steeds een perfect match bij deze "Leif de Leeuw Band".

Ook funk blijft niet verscholen op deze "Where We're Heading" zoals te horen is op het instrumentale interludium "Funky Gumbo". Ook de psychedelisch aanvoelende afsluiter met het jazzy "The Gipsy Flies" is een instrumentaal nummer dat als meesterstukje kan en moet worden beschouwd. Genoeg variatie dus op deze "Where We're heading" om er een topplaat van te maken.

tracks:

01. Baby James
02. James
03. Playing In A Band
04. Do Me wrong
05. Running
06. Funky Gumbo
07. Where We’re Heading
08. All You Do
09. Drive On
10. The Gipsy Flies

musicians:

Leif de Leeuw: gitaar
Sem Jansen: gitaar,zang
Tim Koning: drums
Joram Bemelmans: drums
Jelte Noordveld: keys
Boris Oud: bas