© Rootsville.eu

LeRoux (Louisiana's)(US)
tiltle: One Of Those Days
music: Louisiana Blues - Southern Rock
release date: june 22, 2020
label: independent
info artist: Le Roux
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


In hun Capitol Records persbericht uit 1978 stond: "LeRoux dankt zijn naam aan de Cajun Franse term voor de dikke en stevige jusbasis die wordt gebruikt om een ​​gumbo te maken." Het gelijknamige eerste album van LeRoux was een muzikale gumbo die verschillende instrumenten en muziekarrangementen vermengde tot een pittig, overheerlijk zuidelijk rockgeluid. Na een onderbreking van tien jaar brengt deze Southern Contemporary Blues-schat hun zevende studioalbum uit met de titel "One Of These Days". Geproduceerd door de legendarische producerJeff Glixman zit "One of That's Days" boordevol smakelijke nummers, scheurende gitaren, zwoele en zuidelijke ballads.

LeRoux (ook bekend als Louisiana's LeRoux) is een band die is opgericht in Baton Rouge, Louisiana, VS en die haar hoogtijdagen zag van 1978 tot 1984. Hun bekendste nummers waren "Take a Ride On a Riverboat" met zijn 4-delige a capella intro, de regionale hit "New Orleans Ladies", "Nobody Said It Was Easy (Lookin 'For the Lights)" (hun hoogste single), "Addicted" en "Carrie's Gone". De band blijft live optreden in de Verenigde Staten, voornamelijk op beurzen en festivals in de regio Louisiana.

LeRoux tourde met onder meer The Doobie Brothers, The Allman Brothers, Journey, Kansas, Heart, Marshall Tucker en vele anderen werd opgenomen in de Louisiana Music Hall of Fame. Bands als "The Doobie Brothers" en "The Allman Brothers" vinden zonder meer hun weerklank in de epic aanvoelende opener en titeltrack "One Of These Days". Het betere gitaarwerk vinden we ook terug in nummers als "No One’s Gonna Love Me" en "Don’t Rescue Me".

Ballads als "After All" en uiteraard ook het afsluitende oudje "New Orleans Ladies", met als gitarist niemand minder dan "Tab Benoit" zijn dan weer outstanding te noemen. Het NOLA gevoel krijgen we dan met het zydeco'iaanse "Lucy Anna" en het Lousiana bluesje "Nothing Left To Lose".

tracks:

01. One of Those Days
02. No One’s Gonna Love Me
03. Lucy Anna
04. Don’t Rescue Me
05. After All
06. Nothing Left To Lose
07. The Song Goes On
08. Lifeline
09. Sauce Piquante
10. New Orleans Ladies (with Tab Benoit)

musicians:

Jeff McCarty – Lead Vocals
Jim Odom – Lead & Rhythm Guitar, BG Vocals
Tony Haselden – Lead & Rhythm Guitar, Slide Guitar, BG Vocals
Rod Roddy – Piano, Rhodes Piano, BG Vocals
Nelson Blanchard – Hammond Organ, BG Vocals
Joey Decker – Bass Guitar, BG Vocals
Randy Carpenter – Drums
Mark Duthu – Percussion

special guests:

Tab Benoit – Solo Guitar on New Orleans Ladies
Leon Medica – Bass Guitar on Lucy Anna, New Orleans Ladies, and Sauce Piquante
Alexey Marti – Additional Percussion
Tim Courville – Drums on New Orleans Ladies
Background Vocals – Keith Landry, Travis Thibodaux, Chapel Hart, Bobby Kimball, Bill Champlain