© Rootsville.eu

Leslie Beukelman (US)
tiltle: Golden Daffodil
music: Jazz
release date: april 21, 2020
label: Woolgathering Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Leslie Beukelman

© Rootsville 2020


Golden Daffodil toont op briljante wijze Beukelmans introspectieve originele composities en haar onderscheidende kijk op zorgvuldig geselecteerde normen. 'Grijp het stuur, mijn mooie vriend; het is een lange nacht geweest en ik ben te moe, zijn de zachte en smekende openingsregels van, "Dear Alice", de albumopener. Een lieve liefdeslied met een onderliggende duisternis, "Dear Alice" zet de luisteraar op reis die de veranderende seizoenen weerspiegelt, terwijl het de opkomst en ondergang van relaties en de helderheid en opwinding van vernieuwing beschrijft. Naast het tonen van Beukelmans vocale bekwaamheid, toont "Golden Daffodil" het intieme samenspel en de langdurige muzikale relatie tussen deze vier muzikanten. De spelers van Golden Daffodil hebben door de jaren heen samen opgetreden en opgenomen in verschillende contexten, waaronder Rob Clearfield's Information Superhighway en Jon Deitemyer's Tall Tales, onder anderen.
 
Beukelman en Rob Clearfield ontstonden door een wederzijdse liefde voor Theo Bleckmann en Ben Monder's duo's en begonnen begin 2000 samen te werken. Deze aloude connectie is het duidelijkst in hun meeslepende vertolking van Hoagy Carmichael's "The Nearness of You", die tegen het einde van Golden Daffodil verschijnt. Opvallende track 'Here’s That Rainy Day' met Beukelman en bassist Patrick Mulcahy in een vertrouwd gesprek, terwijl 'Secret Love' een leuke bal van melodie, ritme en dynamiek belicht tussen de zanger en drummer Jon Deitemyer. Andere hoogtepunten zijn het keiharde 'I'm Gonna Laugh You Out of My Life' en het originele 'Days of Grey', dat fungeert als een overgang van winter naar lente en de optimistische thema's van de nummers die volgen.
 
Beukelman, oorspronkelijk afkomstig uit Sandwich, IL, is al meer dan vijftien jaar een steunpilaar in de muziekscene in Chicago. Sinds 2008 is ze op een gestage stroom opnames verschenen. Sommigen, zoals haar debuutopname Here I Am en haar werk met Jon Deitemyer's Tall Tales (2016) zijn stevig geplant in het jazzidioom, terwijl anderen, zoals haar EP Brite Lite 2013, en het recente titelloze debuut met The Oh Yeahs neigen naar zangeres -Songwriter en folk gevoeligheden. Haar diverse muzikale palet heeft haar lof vergaard van zowel jazz als populaire muziekcritici.

tracks:

01 Dear Alice
02 I'm Gonna Laugh You
03 Here's That Rainy Day
04 My Shining Hour
05 Days Of Gray
06 September In The Rain
07 Secret Love
08 The Nearness Of You
09 Waisting Time