© Rootsville.eu

Lilly Hiatt (US)
tiltle: Walking Proof
music: Country-rock - Rock
release date: 2020
label: Walking West/Pias
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Lilly Hiatt

© Rootsville 2020


Nog maar net teruggekeerd van haar laatste tour met haar vorige album "Trinity Lane" en daar is de in Nashville verblijvende Lilly Hiatt al meteen met de opvolger, haar vierde album "Walking Proof". Dit 11 nummers tellende album is heel wat verwijdert van haar solo debuut "Let Down" uit 2012. Je zou meteen stellen dat het allemaal vanzelf lukt met een naam als "Hiatt" en ja, Lilly is de dochter van Singer-songwriter John Hiatt.

Sinds het worstelen met de zelfmoord van haar moeder is Lilly Hiatt met deze "Walking Proof" veel zelf zekerder geworden al koste het haar vandaag de dag meer moeite om van alles afstand te nemen. Ook als artieste staat ze er meer dan ooit. Net als veel van haar collega's uit Nashville ziet Hiatt geen noodzaak om te kiezen tussen dieper graven naar haar country-roots of leven inblazen in wat er nog over is van melodieuze rock-'n-roll.

Haar "Walking Proof" kan je bijna zo goed als universeel gaan beschouwen en ook haar nummers zijn verhalen over de dagdagelijkse realiteit. Met nummers als opener "Rae" en "P-Town" stralen zelfvertrouwen uit. Hiatt's stem is zacht en toch straalt het album bijzonder veel kracht uit. Daar waar de eerste nummers rock getint zijn krijgen we met "Candy Lunch" een gevoel van country-rock te verwerken.

Naar het beluisteren van deze "Walking Proof" krijg je een bevrijdend gevoel over je heen, een gevoel dat je zal helpen wanneer het ook bij jou eens volledig fout loopt. Bijzonder heilzaam.

tracks:

01 Rae
02 P-Town
03 Little Believer
04 Some Kind Of Drug
05 Candy Lunch
06 Walking Proof
07 Drawl
08 Brightest Star
09 Never Play Guitar
10 Move
11 Scream