© Rootsville.eu

Los Brujos (US)
tiltle: Alchemy (EP)
music: Folkrock
release date: november 06, 2020
label: InSeam Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Los Brujos

© Rootsville 2020


Deze "Los Brujos" zijn niet die Argentijnse rockband uit de late 80-ties en 90-ties maar een Amerikaans folk duo met dezelfde naam bestaande uit Chuck Melchin (The Bean Pickers Union) en Michael Spaly (Green Monroe) die met "Alchemy" hun debuut EP op de markt brengen.

Nu Michael in Michigan woont, Chuck in de bossen van New Hampshire en de pandemie van COVID 19 de wereld overheerst, kon hun samenwerking alleen op afstand plaatsvinden. Ze besloten om een paar nieuwe nummers op afstand op te nemen in hun thuisstudio's, en ze uit te brengen onder een nieuwe bandnaam, "Los Brujos". Hun nieuwe EP "Alchemy" is een bewijs van hun muzikale chemie, met zowel individueel geschreven nummers als een co-write op het krachtige ‘Reckoning’.

Van Folk tot soms dromerige pop staan op deze EP in totaal 5 nummers. De plaat begint met ‘Reckoning’, een nummer oorspronkelijk geschreven door Chuck, maar volledig gedeconstrueerd en gereconstrueerd door Michael. De harmoniezang en het samenspel van gitaar/mandoline herinneren aan het CSNY uit het Woodstock-tijdperk. Chucks deuntjes ‘Bronco’ en ‘Everything I Can’ zijn als twee weemoedige zussen, waarbij de achtergrondzang van Carla Ryder het verdriet van falende relaties benadrukt. Michaels aangrijpende ‘High Times’ is een gesprek tussen vrienden over de moeilijkheid om je aan te passen aan het leven in een nieuwe stad, met een rollende banjo en levendige harmonieën naast de sombere teksten. De EP sluit af met ‘Bitter Blue’, een prachtig nummer over een jonge man die niet lijkt te veranderen, hoe vaak hij ook faalt. Een verschroeiend viool/mandoline-thema zorgt overal voor hoop en spanning en uiteindelijk voor een besluit om het record te beëindigen.

Beiden zijn multi-instrumentalisten en bespelen samen de meeste instrumenten op de plaat, met hulp van een paar vrienden. Chris Coughlin (Cropduster, Bow Thayer) draagt achtergrondzang en keyboards bij op 'High Times', Jim Larkin (Jesse Dee) speelt drums op 'Everything I Can' en Carla Ryder (Miriam, the Mudhens) zingt prachtige achtergrondzang op 'Bronco 'en' Everything I Can'. De nummers werden gemixt en gemasterd door Dave Westner van Sidehill Studio.

tracks:

01 Reckoning
02 Bronco
03 Everything I Can
04 High Times
05 Bitter Blue