© Rootsville.eu

Louise Cappi (US)
tiltle: Mélange
music: Blues - Jazz - NOLA
release date: 2017 - re-release Europe 2020
info artist: Louise Cappi
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Deze "Mèlange" van de in New Orleans geresidentieerde Louise Cappi mag dan al in 2017 uitgebracht zijn in de VS maar door het booking management "ReverbNation" komt deze Louise Cappi terug in de spotlights te staan. Gelukkig maar want bij het beluisteren van deze "Mèlange" kunnen we alle kritieken die we horen dar er niets nieuws is onder de 'blues' zon meteen lik op stuk geven. Het is al sinds de early days van Lou Ann Barton's "Read My Lips" (1989) geleden dat ik nog zo een warm gevoel heb gekregen bij het beluisteren van een album.

Louise Cappi is een jazzvocaliste, opnamekunstenaar, songwriter en bandleider van het Jazz Quartet, BELLA NOLA, uit New Orleans. Ze groeide op in NY, de dochter en student van de gerenommeerde jazzgitarist en pionier van de zevensnarige gitaar Al Cappi. Haar kracht is vocale improvisatie. Louise is afgestudeerd in theologie en in de meer dan dertig jaar professioneel zingen heeft Louise het vermogen ontwikkeld om een ​​publiek niet alleen op emotioneel niveau, maar ook op spiritueel niveau te beroeren.

Op dit album vinden we zowat alle invloeden terug die ons zo aantrekken bij de NOLA sound. Van jazz over blues naar soul, je krijgt het allemaal bij deze "Louise Cappi". Zo moet haar "Bella NOLA" toch een kans krijgen om het tot national hymne verkozen te worden in "The Big Easy", hoe mooi is dit!

Opener van dit prachtalbum is een original die luistert naar "Talk To Me", een jazzy opener om meteen bij weg te smelten. Ook Roberta Flack's "Feel Like Makin' Love" krijgt met deze Louise een nieuw leven aan gemeten. De medley met daarin "Chains Of Fools en "Unchain My Heart" is het moment dan om alle stoelen en tafels aan de kant te zetten en ons zo over te geven aan een echte NOLA party.

Terug naar het jazzy aspect bij deze Louise Cappi met Gerswhin's million selling hit "Summertime", eentje dat je nooit of nimmer beu wordt in welke stijl het ook gebracht wordt. Op de daaropvolgende original "Let's Make Love" gaan we geen woorden aan vuil maken en zo sluit ze af met "Song For You" van Leon Russell. Incredible beautiful!

tracks:

01 Talk To Me
02 Guilty
03 Feel Like Makin' Love
04 Bella NOLA
05 Chains Of Fools/Unchain My Heart
06 It Is What It Is
07 Summertime
08 Let's make Love
09 Song For You