© Rootsville.eu

Lucas Spinosa (US)
tiltle: Friends & Legends of Louisiana
music: Blues & Co
release date: August 12, 2020
label: LMStar Production
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Lucas Spinoza wist voor deze "Friends & Legends of Louisiana" een keur van uitstekende muzikanten rond hem te vergaren om zo een prachtig album uit de mouw te komen schudden. Het resultaat is een rollercoaster van diverse muziekstijlen die met z'n allen een sterke binding hebben met de blues en het zuiden. De opnames vonden plaats in de "Brignac Lane Studio" in St. Amant, Louisiana waar toetsenist Lucas Spinosa,  de gitaristen Cranston Clements en Bob Henderson, bassist David Hyde, drummer Brian Brignac en de blazers Jason Parfait en Ian Smith de basis kwamen te leggen voor deze "Friends & Legends of Louisiana". Samen met enkele meer dan bekende stemmen werd dit een verrassend resultaat.

Opener is weggelegd voor Jason Parfait diz op "Beale Street Blues" zowel vocaal als saxofonist zixh in de kijker komt te spelen. Een arrangemetn een Big Band waardig. Op het soft-soul gevoelige "While You're Still Mine" komen de spotlights zich te richten op Parker Jones, een nummer met een jazzy trompet als begeleiding. Latin blues krijgen we dan met "Belle Of The Beast" meet als vocaal uithangbord Wayne Toups en een Sonny Landreth op de slide. Ook met "Want It To Be"krijgen we dank zijn Don Rich een nodige dosis soul te verwerken.

Van midden uit Baton Rouge krijgen we dan de heerlijke klankkleur van Kenny Neal op "Southern Side Of Life" en toen werd het een stil moment van vervoering. Heerlijke blues! Ook met "Red Tails On A Blues Highway" met Chris LeBlanc blijven we in de muddy waters van Louisiana. Afsluitend krijgen we met "Two Of Us" nog een soulvolle ballad voorgeschoteld en met "Memories" gaan we er swingend uit. Anders maar desalniettemin prachtig album.

tracks:

01 Beale Street Blues (featuring Jason Parfait on vocals)
02 While You're Still Mine (featuring Parker James on vocals)
03 Belle Of The Beasts (featuring Sonny Landreth & Wayne Toups)
04 Want It To Be (featuring Don Rich on vocals)
05 I Believe (featuring Bob Henderson on vocals)
06 Southern Side of Life (featuring Kenny Neal on vocals)
07 Red Tails On A Blues Highway (featuring Chris LeBlanc on vocals)
08 The Two Of Us (featuring Gregg Martinez on vocals)
09 Living in A Fantasy (featuring Ryan Foret on vocals)
10 Memories (featuring Bryan Romano on vocals)