© Rootsville.eu

Lucifer Mo'Blues (B)
tiltle: We Know Much Better
music: Acoustic Blues
release date: 2020
label: independent
info artist: Lucifer Mo'Blues

© Rootsville 2020


We kennen deze "Lucifer Mo'Blues" al een tijdje en de muzikanten er van nog wat langer, en meteen was ik ook fan. Dit trio bestaat uit Fernando Neris, Lucie Dehli en Maurice Chefneux en brengen ons akoestische blues waarbij je terug gekatapulteerd wordt naar de periode van de pre-war blues en wat later. In 2019 namen deze "Lucifer Mo'Blues" nog deel aan de "Belgian Blues Challenge". In Vlaanderen misschien nog wat minder bekend maar in Luik en omstreken zijn ze wereldberoemd.

Op zaterdag 18 januari werd in de "Blues Sphere" te Luik hun debuutalbum "We Know Much Better" voorgesteld en daar mochten we uiteraard niet ontbreken. De sterkte van dit blues album is dat van de 12 nummers op dit album er enkel 2 geen originals zijn. Voor "Sittin' On Top Of The World" gingen ze te leen bij de "Mississippi Sheiks" en ze "Down In Mississippi" selecteerden ze zo als tweede cover.

Pre-war blues waarbij de resonator of lap steel van Fernando, de fiddle van Lucie en de Portugese "Requinto" gitaar zich laten vereenzelvigen door de howlin' voices van zowel Fernando als Lucie. Een akoestische beleveing waarbij ze openen met titeltrack en het opgewekte "I Know Much Better". Ook "Sun in My Eyes" valt onder diezelfde noemer. Met "Sittin' On Top Of The World" nemen ze ons mee naar het diepe zuiden alsof de Delta aan de Maas ligt.

De klankleur van Fernando is zo donker alsof ze afkomstig is van de cottonfields en bij deze van Lucie ontstaan ongewild rillingen. De blues hier in het diepe centrum van Luik. Soms, heel soms lijkt het wel of Lucie une vrais Cajun is. Dat Fernando ook een connectie heeft met Leuven kan je duidelijk horen op het instrumentale en met ragtime geïnfecteerde "Leuven Stroll". Beklijvend mooi is wel hun arrangement op "Down In Mississippi", akoestische blues ten top! Ergens tussen gospel en folk-blues krijgen we dan "Is There A Lord" waarna er afgesloten wordt met een country bluesje voor rond het kampvuur "I Missed That Train". Zie dat jij die trein niet mist en ga ze zonder meer eens beluisteren. "Lucifer Mo'Blues" nee, geen Amerikaantjes maar gewoon van bij ons...

tracks:

01 I Know Much Better
02 Sun In My Eyes
03 Sittin' On Top Of The World
04 People Like You
05 Crisis Blues
06 Leuven Stroll
07 Down In Mississippi
08 Angel Heart
09 Mattabessett Blues
10 Is There A Lord
11 You Make It Special
12 I Missed That Train

musicians:

Lucie Dehli: vocals, fiddle, flutes
Fernando Neris: vocals, lap steel, slide, percussion
Maurice Chefneux: requinto