© Rootsville.eu

Luke Sellick & Andrew Renfroe (US)
tiltle: Small Vacation
music: Jazz
release date: november 20, 2020
label: independent
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist: Luke Sellick


© Rootsville 2020


Luke Sellick en Andrew Renfroe brengen met deze "Small Vacation" hun eerste studio-release als duo uit. Het paar kanaliseert hun improvisatievermogen in een verzameling betoverende arrangementen van enkele populaire liedjes van weleer. Met een gepaarde down-instrumentatie creëren gitarist Andrew Renfroe en bassist Luke Sellick een heerlijk vol geluid. Het duo demonstreert hun jazzgevoeligheden op vertolkingen van liedjes van iconische artiesten als Tom Petty, Neil Young en Glen Campbell. Small Vacation is een self-release en zal vanaf 20 november 2020 beschikbaar zijn op alle digitale platforms.

Small Vacation begint met een traditional getiteld "Hills of Mexico". Renfroe geeft aan; het arrangement is bedoeld om het nummer te moderniseren, maar toch het geluid van glooiende open vlaktes te geven. Ik denk dat het was toen we dit nummer voor het eerst samen speelden, we beseften dat we een heel sterk concept voor een album hadden. Het duo demonstreert hun meesterlijke samenspel en dynamische gevoeligheden op dit nummer en zet de toon voor een release die zowel verkennend als suggestief is.

Het tweede nummer van het album "Wildflowers", een Tom Petty-klassieker, straalt positiviteit uit. Renfroe's gitaar refreinen benadrukken nadrukkelijk de zalige melodie, terwijl ze met Sellick in een soulvolle groove opsluiten. Renfroe en Sellick demonstreren ook hun improvisatiescherpte op dit nummer, Renfroe's melodieuze mijmeringen zweven boven Sellick's jubelende baslijnen die Renfroe aangeeft dat ze "besmettelijk" zijn. De release gaat verder met de door Neil Young geschreven compositie "Tell Me Why". Renfroe merkt op dat de muziek van Neil Young iets was dat de opvoeding van beide artiesten gemeen had. Een subtiele reharmonisatie brengt de nuances van Youngs originele melodie naar voren. Renfroe en Sellick nemen allebei een lyrische benadering van solo's over dit weelderige arrangement van het folkrocknummer.

"Someday Baby" markeert de verschuiving van het album naar verschillende standaarden van het blues-idioom. Dit Renfroe-arrangement van een Mississippi Fred McDowell delta bluesnummer ziet een verkenning in harmonie terwijl de originele melodie intact blijft. Renfroe geeft aan dat "zo" out als de harmonie kan krijgen, het een geaardheid / blueskwaliteit behoudt die de melodie speelbaar en smakelijk houdt." "Jolene" is waarschijnlijk het meest herkenbare nummer op de set, de artiesten gebruikten een kleine blues-achtige solo-sectie gebaseerd op Bobby Brooms "D’S Blues". "Hard Time Killing Floor Blues" is een beklijvende vertolking van de Skip James-klassieker. De cut die op het album te horen was, was de eerste opname die het duo in de studio uitvoerde.

Het album wordt afgesloten met Glen Campbell's "Wichita Lineman", een ander nummer dat gemeengoed was in de muzikale opvoeding van Renfroe en Sellick. Dit nummer combineert duo-prestaties van het hogere echelon met een opvallend, emotioneel rijk arrangement.

tracks:

  1. Hills of Mexico (Traditional)
  2. Wildflowers (Tom Petty)
  3. Tell Me Why (Neil Young)
  4. Wondrous Love (Traditional) 
  5. Someday Baby (Mississippi Fred McDowell)
  6. Jolene (Dolly Parton)
  7. God Only Knows (Brian Wilson, Tony Asher)
  8. Hard Time Killin’ Floor Blues (Skip James)
  9. Wichita Lineman (Jimmy Webb)