© Rootsville.eu

Luther 'Guitar Junior' Johnson (US)
tiltle: Won't Be Back No More
music: Acoustic Blues
release date: 2020
label: Crossroads Records Media
info artist: Luther 'Guitar Junior' Johnson


© Rootsville 2020


‘Won’t Be Back No More’ is de nieuwste telg van blueslegende Luther ‘Guitar Junior’ Johnson. Dit is een intiem solo-akoestisch album opgenomen in het huis van Luther in Wildwood, Florida. ‘Won’t Be Back No More’ is de eerste release van nieuw materiaal in bijna 20 jaar, en het is een voororlogseplaat geworden met zomaar 17 songs. Luther wilde het persoonlijk maken voor zijn fans en raakt onderwerpen aan die al zijn hele leven lang meegaan.

Van de zestien nummers op dit album zijn er acht volledige origiunals, drie zijn van de hand van Luther zelf en de overige vijf zijn van enekele van zijn tijdgenoten. Twee nummers, ‘I’m Ready’ en ‘Whose Gonna Be Your Sweet Man’ zijn geschreven door Luthers maatje, Muddy Waters.

‘Won’t Be Back No More’ werd op 26 juni 2020 in één sessie opgenomen, heel spontaan, zonder herhalingen of overdubs. Luther Johnson wilde zijn fans een andere kant van hem en zijn muziek laten zien en vooral horen. Het voelt alsof je met Luther op zijn veranda zit op een hete zomermiddag in Florida. ‘Won’t Be Back No More’ is een ietwat ironische titel, aangezien we in 2020 en daarna uitkijken naar meer nieuwe dingen van Luther ‘Guitar Junior’ Johnson. Knappe schijf die de fans van acoustic blues alvast zal weten te bekoren.

 

Tracks:

01. Intro
02. I'm Leaving You Baby (Won't Be Back No More)
03. Come Back Home To Me / The Sun Is Shining
04. I'm Ready
05. Peaches Hangin' High In Your Tree
06. Seventh Son
07. Greedy Man
08. Lickskillet
09. Mean Old World
10. Luther's Blues
11. Take Me Back Baby
12. Florida Blues
13. Mystery Train
14. Who's Gonna Be Your Sweet Man
15. I Love You Baby
16. Put On Your Red Dress (Hi-Heel Sneakers)
17. Good Morning Little School Girl