© Rootsville.eu

Lynne Hanson (Can)
tiltle: Just Words
music: Americana
release date: february 07, 2020
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Lynne Hanson

© Rootsville 2020


Een verfrissend Americana geluid om het nieuwe jaar mee aan te vangen heeft altijd wel een streepje voor, zo ook het nieuwe album "Just Words" van de uit Ottawa afkomstige Lynne Hanson. Het betreft hier het zevende studioalbum van deze Canadese singer-songwriter dat officeel uit zal worden gebracht op 7 februari.

De eerste single van het album, 'True Blue Moon', werd uitgebracht in oktober van 2019 en gaat over de gevaren van vallen voor een dichter en hoe zeldzaam het is om ware liefde te vinden. Naast het worstelen met de fijne kneepjes van relaties op het album, tuurt Hanson op pesten met 'Just Words', acceptatie op 'Clean Slate', vergeving op 'Higher Ground' en het lot op 'Such a Random Thing'. Een van de zeer persoonlijke concepten waar Hanson mee worstelde, liggen centraal in het album 'Long Way Home'. Met acht jaar soberheid onder haar riem, naar huis lopen vanuit een pub of een feest, alleen met haar twijfels en demonen, is een verhaal dat de Ottawa native kent maar al te goed.

Het album werd opgenomen inde "North Of Princess" in Kingston, ON en in de "Fixed Hing Studio" in Stittsville met als producer Jim Bryson. Ze staat bekend om haar hard levende stijl van muziek, het mengen van gritty ballads met drijvende gitaar met wortels. Haar diepe, bluesachtige croon is puur en vol standvastigheid, en ze heeft vergelijkingen getrokken met Lucinda Williams, met een vleugje Mary Gauthier erin gegooid. Hanson heeft de VS, Europa en het VK bezocht, tentoongesteld in Austin, TX en Memphis, TN , toerde ter ondersteuning van Grammy-genomineerde kunstenaar Gretchen Peters en Steve Forbert, en opende voor Grammy Award-winnende gitaarlegende Albert Lee. Ze ontving een nominatie voor de Canadian Folk Music Award in 2009 en won de prestigieuze Colleen Peterson Songwriting Award in 2010. In 2018 won ze twee Canadian Folk Music Awards als de helft van The LYNNeS.

tracks:

01. True Blue Moon
02. Hearts Fade
03. Long Way Home
04. Just Words
05. Higher Ground
06. Clean State
07. Such A Random Thing
08. Lollipops and Roses
09. Every Minute In Between
10. Hemingway's Songbird
11. Would You Still