© Rootsville.eu

Malaya Blue (UK)
tiltle: Still
music: Blues
release date: 2020
label: Blue Heart Records
info artist: Malaya Blue


© Rootsville 2020


Naast een bevallige verschijning is deze Britse "Malaya Blue" ook nog een uitstekende blues zangeres. Met haar debuutalbum "Bourbon Street" uit 2014 kwam ze meteen hoge ogen te gooien waaarbij de titeltrack meteen liet doorschijnen dat we hier met een natuurtalent te maken hadden. ook het daaropvolgende album "Heartsick" uit 2016 was een album met daarop uitstekende rhythm 'n blues zoals het titelnummer en mooie ballads als "Soul Come Back".

Malaya begon haar muzikale reis als kind dat gospelmuziek zong in het kerkkoor. Sindsdien is ze steeds sterker geworden, werkt ze als een topsessiezangeres en speelde ze op een aantal releases via labels als Ministry Of Sound, Universal, Hed Kandi, Pure Funk, 989 Records en Konami. In 2011 was ze te gast op het album ‘Cruel World’ van bluesrockgitarist Mick Simpson, waar ze leadzang zong op het nummer ‘Find Another You’. Dit werd gevolgd door een prominente zanger op de single release uit 2013, 'Lady Sings The Blues' van Mockingbird Hill, dit nummer was een enorm succes en bereikte nummer 1 in de Duitse popjazzradio-hitlijst en versloeg Katie Melua en Jamie Cullum. Malaya wordt steeds sterker nadat haar verbluffende soloalbum getiteld ‘Bourbon Street’ IBBA-album van de maand bereikte naast onderscheidingen zoals Track of the Year - Blues and Souls Show.

Nu is er "Still" dat in september op de markt kwam, dit gegangmaakt door de promo single "Down To The Bone". Voor dit album deed ze beroep op producer Denis Walker. Met deze "Still" komt Malaya Blue haar status als vooraanstaande Britse bluessinger kracht bij te zetten. Een album dat fris en verhelderend is en de blues naar een nieuw plafond komt te verheffen. Krachtig openend met de titeltrack over het zeer dansbare "It’s a Shame", het funky "Love Can Tell", langsheen de zeer soulvolle bluesballad "Why is Peace so Hard" en het stevig rockende "These Four Walls", en of is dit nog niet genoeg is daar altijd ook wel "Hot Love".

tracks:

01 Still
02 Down to the Bone
03 It’s a Shame
04 Love Can Tell
05 Why is Peace so Hard
06 Love of Your Life
07 Kiss My Troubles Away
08 Settle Down Easy
09 Down to the Bottom
10 These Four Walls
11 I Can’t Be Loved
12 Hot Love

musicians:

Malaya Blue: vocals
Nat Martin: guitars
Stevie Watts: keys
Mike Horne: drums
Eddie Masters: bass

special guests:

Richard Cousins: bass on ' Still'
Sammie Ashforth: piano)on 'I Can't Be loved'.