© Rootsville.eu

Mama Shakers (F)
tiltle: Cannibal Rhythm
music: ragtime - dixie
release date: march 28, 2020
label: independent
info artist: Mama Shakers

© Rootsville 2020


In deze Corona tijden mag het ook al eens wat anders zijn, en dat doet jonge Parijse band dan ook sinds 2016.

Ze lijken rechtstreeks weggeplukt te zijn uit een oude juke-joint aan de oevers van de Mississippi, achterna gezeten door swing en blues, maar de Mama Shakers doen niet alsof. Hun muziek is ontleend aan de wortels van jazz, blues of de worksongs uit de jaren 20 en 30, en de  Mama Shakers geven er een krachtige facelift aan. Een eeuwenoude stijl, maar oh zo onveranderlijk. Ze komen echter niet uit Memphis, Tennessee, maar uit Montreuil, Seine Saint Denis!

De band wordt geleid door de charismatische Angela (trompet, wasbord en zang), ondersteund door de virtuositeit van Hugo (klarinet) en het wilde ritme, dat het geluid van een motor oproept van een oude pick-up die volle gas rijdt op de stoffige wegen van de bayou van Andrea ( banjo), Baptiste (gitaar) en Adrien (contrabas).

De energie van Mama Shakers is ongelooflijk, ze wisselen de krachtige swing van een goed bedronken avond met de donkere ballades van een slapeloze nacht doorgebracht in een oud motel waar het rode bord eindeloos staat te knipperen. Ze laten een belangrijke plaats over aan de harmonie van de stem en de texten, die  soms geëngageerd, soms humoristisch, maar altijd vol hoop en levensvreugde zijn.

Deze schijf  staat vol feelgood music. Mama Shakers, dat zijn vijf jonge muzikanten die met evenveel respect als energie Amerikaanse populaire muziek uit de jaren 20 en 30 hebben opgenomen en in de perfecte vorm gegoten. Ze zijn geïnspireerd en zijn een eerbetoon aan de vergeten muziek van de katoenvelden, de meest dubieuze bars van Louisiana en de meest verloren steden van Tennessee.

Tussen jugbandorkesten en muziek uit New Orleans, van een knetterende swing tot een blues die je aanzet, bezorgen Mama Shakers jou een muzikale reis door de tijd! Knappe schijf !

tracks:

01. I Want To Be Bad
02. Shake The Devil's Hand
03. He's In The Jailhouse Now
04. Weed Smoker's Dream
05. Don't You Cry
06. Happy Feet
07. Everybody Loves Somebody Blues (But Not Me)
08. Jerry The Junker
09. Beedle Um Bum
10. Cannibal Rhythm
11. Diggin' My Potatoes
12. Some Cold Rainy Day

musicians:

Angela Strandberg: Trumpet, Vocals, Washboard
Hugo Proy: Clarinet, Backing vocals
Andrea Baldoffei: Banjo
Baptiste Hec: Guitar, Vocals
Adrien Mallamaire: Double Bass, Vocals