© Rootsville.eu

Mannish Boy (SE)
tiltle: Last Ticket to Rock 'n Roll Land
music: Rock
release date: april 17, 2020
label: Paraply Records
info artist: Mannish Boy

© Rootsville 2020


Mannish Boy (MB) is een klassieke rockband uit Stockholm, Zweden, met achtergrond en roots uit Öland, Småland en Gotland, die al vele jaren bestaat. Ze zijn opgegroeid in de jaren 70 met Sweet, Alice, Bowie, Mott, Purple, Lizzy, Beatles, Stones en Pugh, John Holm.

Ze houden van Gibson- en Fender-gitaren, Marshall-versterkers en het geluid dat daarbij hoort. We zijn een mix van al deze invloeden in een 21e-eeuws pakket, met een klassieke line-up, twee gitaren, bas, drums en twee krachtige unieke leadzangers die strijden om de voorste positie. De afgelopen twee jaar heeft "MB" hun eigen materiaal geschreven, zoals "Rock'N'Roll Land", "One Of These Days", "Berlin Nights", "Darkest Water" en "Who Are They Fighting For.

Voor 2020 staan ze voor een grote uitdaging door het uitbrengen van hun album "Last Ticket to Rock 'n Roll Land", een album dat vorig jaar werd ingeblikt in de "Studio R" in Orby. Een album met daarop 12 originals en eentje dat in het thuisland Zweden al sinds vorig jaar op de markt is.

Hun nummers relateren naar de 70'ties rock zoals we deze kennen van Mott The Hoople en Thin Lizzy. Doordringende beats waarbij de gekende Marshall's meer dan aanwezig zijn. Met als frontman Erik Sjögren is deze in 1998 opgerichte rockband een typisch Zweeds voorbeeld van het terug beleven van een era.

tracks:

01. Trash Boogie
02. You
03. Berlin Nights
04. Beat Of The Drum
05. Rock 'n Roll Land
06. Who Are They Fighting For
07. One Of These Days
08. Darkest Water
09. We Better Fly
10. Blessed With Passion
11. Woman (By my Side)
12 Rock 'n Roll Land (Original version)

musicians:

Erik Sjögren
Pär Englund
Anders Ekblad
Emil Olin

guests

Tor Lundgren