© Rootsville.eu

Marcus King (US)
tiltle: El Dorado
music: Blues
release date: january, 2020
label: Fantasy Records
info artist: Marcus King

© Rootsville 2020


Marcus King werd geboren in Greenville SC. en bracht eerder dit jaar zijn opvolger van "Carolina Confessions" uit. Hij wist bij het ontstaan al meteen een horde fans aan te kweken door zijn uitgesproken "Southern Blues" stijl. Hun debuutalbum "Soul Insight" werd zelfs geproducet door niemand minder dan Dan Auerbach, een album dat werd opgenomen in Nashville.

Nu is er dan met deze "El Dorado" waarop 12 nummers zijn terug te vinden. Met een typisch South Caroline geluid weet Marcus King ook soul toe te voegen aan zijn muziek, getuige het soulvolle "Wildflowers & Wine". Je kan deze "El Dorado" opsplitsen in twee delen. Het ene deel is waar de gitaarrifjes van Marcus de bovenhand nemen zoals op het rockende "The Well", daar tegenover staat dan de Marcus king die in de spotlights komt de staan voor zijn rauwe klankkleur zoals op "Sweet Mariona" waarop hij me toch een beetje doet terug denken aan een jonge Steward.

"Veautifel Stranger" is er dan weer eentje waar beide aspecten van Marcus King aan bod komen. Heerlijk om luisteren! Met een nummer als "Break" komt hij zich zelfs als een crooner te manifesteren waardoor het album een zekere veelzijdigheid aan bod laten komen zodat hij door het soms wel brede blues publiek in de armen kan worden gesloten. Van de smooth sound op "One Day She’s Here" over het footstompin' en country-achtige "Too Much Whiskey" tot het afsluitende soulbluesje "No Pain" à la Mick Hucknall, het spreekt iedere muziek liefhebber wel aan. Puur Goud!

"Marcus King Band" te bewonderen op 2 maart in de "AB" te Brussel

tracks:

 1. Young Man's Dream
 2. The Well
 3. Wildflowers & Wine
 4. One Day She’s Here
 5. Sweet Mariona
 6. Beautiful Stranger
 7. Break
 8. Say You Will
 9. Turn It Up
 10. Too Much Whiskey
 11. Love Song
 12. No Pain