© Rootsville.eu

Mark Easton (Aus)
tiltle: Free Yourself
music: Dirty White Trash Blues
release date: 2020
label: Only Blues Music
info artist: Mark Easton

© Rootsville 2020


Nee deze Mark Easton is geen afstammeling van de aboriginals maar komt gewoonweg uit de Australische "Gold Coast". Mark zit al heel lang in de muziekbusiness, maar zijn bluescarrière begon in 2000, hij bracht 3 albums uit met zijn trio voordat hij solo ging in 2007.

Deze "Free Yourself" is mark's nieuwste creatie en is een mix van raggedy blues met een beetje rock eraan toegevoegd. Alsof de voorbije periode nog niet zwaar genoeg was voor de Australische natuur opent Mark Easton hier gezwind als een onvervalste OMB met "Indian Summer". Hypnotische power beats die dan nog eens samen smelten met de psychedelische grooves van zijn harmonica.

Op dit 11 nummers tellende album vinden we 9 originals terug, dit samen met twee covers zoals "Rumour Has It" dat we uiteraard kennen van Adele en om bij de blues te blijven ook als afsluiter Willie Dixon's "I Just Want To Make Love To You", ditmaal voorizen van snoeiharde gitaar rifjes. Mooi en zeer luisterbaar is zeker ook "It’s Never Going To Be The Same" al blijft de gitaar als een rode draad doorheen de nummers surfen zoals ook op het rockende "13 Women".

"I Don’t Hate You I Just Hate Everything You Do " zal dan weer een eerbetoon zijn aan zijn ega die ook als backing vox op dit album te horen is. Tussen al dit geweld vinden we ook onweerstaanbare bluesjes terug als "A Little Bit Of Love Tonight" om het zo maar eventjes op een cool down te houden. Al bij al is deze "Help Yourself" een mix van rauwe bluesachtige muziek met retrospectieve inzichten die mooi samenvloeien.

tracks:

 1. Indian Summer
 2. Your Driving’s Driving Me Crazy
 3. Rumour Has It
 4. It’s Never Going To Be The Same
 5. 13 Women
 6. I Don’t Hate You I Just Hate Everything You Do
 7. Highland Fling
 8. Free Yourself
 9. A Little Bit Of Love Tonight
 10. Digging Your Own Grave
 11. I Just Want To Make Love To You

musicians:

Mark Easton: harmonica, drums, bass, guitars, loops, vocals
Diane Easton: Backing vox, banshee screams
Linda Kobin: backing vox