© Rootsville.eu

Martyn Jospeh (UK)
tiltle: Days of Decision
music: Singer - songwriter
release date: 2020
label: Pipe Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Martyn Joseph

© Rootsville 2020


Martyn Joseph is een volledig unieke en geestverruimende kunstenaar. Neem alles wat je denkt te weten over singer-songwriters en maak het kapot. Voor een man en een gitaar maakt hij een uitvoering met een enorm verreikend geluid dat energiek, meeslepend en gepassioneerd is. Of het nu gaat om tweehonderd mensen of twintigduizend, hij blaast de menigte nacht na nacht weg.

Hij is begaafd met het zeldzame vermogen om tot de ziel te spreken met zijn expressieve en aangrijpende teksten en heeft een carrière van 30 jaar, 32 albums, meer dan een half miljoen platenverkopen en duizenden live optredens. In vergelijking met Bruce Springsteen, John Mayer, Bruce Cockburn en Dave Matthews, heeft hij zijn eigen stijl en reputatie als een betoverende live-artiest gecreëerd en staat hij op zichzelf, gebouwd op een reputatie voor het geven van wat duizenden mensen hebben beschreven als de beste livemuziekervaring. van hun leven. Een uniek talent gedreven door passie, sociaal bewustzijn en liefde voor zijn vak, hij is een verbluffende gitarist die een unieke percussieve stijl heeft ontwikkeld, samen met een krachtige show-stoppende stem en wordt "The Welsh Springsteen" genoemd.

In januari bracht hij zijn nieuwste album "Days of Decision" op de markt. Martin is duidelijk een hedendaagse troubadour met een eigen sound dat zich thuisvoelt onder de noemer storytellende muzikanten. Dit 14 nummers tellende album brengt hij uit als een tribute aan "Phil Ochs" (1940-1976), een invloedrijke protest zanger uit de 60-ties die helaas al op 36-jarige leeftijd kwam te overlijden.

Van het pakkende "Days of The Decision" tot het fingerpicking "The Ballad of William Worthy" je wordt bij alle 14 de nummers meegezongen in de voorbije era van protestzangers. Een kreet naar een vrije en onbezorgde wereld. Alle 14 krachtig in hun eenvoud met meestal enkel als instrument zijn akoestiche gitaar. Bijzonder tijdloos album...
 

tracks:

 1. I Ain't Marching Anymore
 2. I'm Gonna Say It Now
 3. Days of Decision
 4. The Ballad of William Worthy
 5. Flower Lady
 6. Knock on the Door
 7. That Was the President
 8. Lou Marsh
 9. There but for Fortune
 10. That's What I Want to Hear
 11. Cannons of Christianity
 12. Changes
 13. When I'm Gone
 14. Song of My Returning