© Rootsville.eu

Mary Jo Curry Band (US)
tiltle: Front Porch
music: Blues
release date: 2020
label: Independent
info artist: Mary Jo Curry

© Rootsville 2020

 

Mary Jo Curry, een krachtige zangeres uit Illinois, begon haar muzikale carrière als klassiek geschoolde zangeres, pianiste en actrice. Negen jaar geleden werd ze getroffen door de blues. Terwijl ze 's avonds met een vriend op pad was, hoorde Curry muziek uit een kleine club verderop in de straat en was verkocht. Hun nieuwste release heeft een sterk 'live' gevoel en legt de spanning vast die de band op het podium genereert.

"Front Porch", het nieuwe album van Mary Jo, bestaat uit tien originele nummers en één cover. Negen van de originelen zijn geschreven door de leden van de band, en het tiende origineel is specifiek geschreven voor Mary Jo door de legendarische Chicago-drummer en componist Andrew Blaze Thomas, die de talenten toont van een vrouw die is geboren om de blues te zingen. De drie gaststerren werden aan de band toegevoegd en leveren elk hun steentje bij aan deze plaat.

Curry's opener, 'Nothing Is Easy', is een gitaarintensieve track met hoge intensiteit die vertelt over moeilijke tijden, zo verontrust dat zelfs het zoeken naar een deal in de delta niet zo eenvoudig is. Vervolgens leidt ze de band in full-on party-modus met de drivin 'boogie' Turn It Loose’. Curry geeft een vernietigende berisping aan haar geliefde in' All Your Lies ', terwijl vriend Tom Holland stevige gitaar toevoegt aan de zware Chicago-shuffle . Ze zet haar tanden in de worsteling van een complexe relatie op de slinky R&B track ‘The Man’, gecomponeerd door Rogers. Duncanson en Curry bundelen hun krachten in het duet ‘Lookin’, een nummer dat meer dan radiowaardig is.

De ballad 'House Is Lonely', is een sentimentele toewijding aan Rapiers zus en kleinzoon. Curry ontketent al haar duivels en woede in ‘Explaining the Blues’. ‘Shake & Bake’, een swingende instrumentaaltje, brengt een snel bewegende verandering. Het leuke ‘We All Had A Real Good Time’ blijft trouw aan de originele Edgar Winter Group-opname uit 1972 met Castiglia die de rol van Ronnie Montrose op zich neemt, met een grommende gitaarsolo op het volkslied van Southern Rock. Het zware, keiharde titelnummer ‘Front Porch’ is een geweldig nummer.

Front Porch is energiek plezier, gemengd met doordachte teksten en gutsy verhalen. Een veelbelovend album voor deze band. (Marcel)

tracks:

01. Nothin' Is Easy
02. Turn It Loose
03. All Your Lies
04. The Man
05. Lookin'
06. House Is Lonely
07. Explaining The Blues
08. Shake & Bake
09. We All Had A Real Good Time
10. Front Porch
11. Joyful

Musicians:

Mary Jo Curry: zang
Michael rapier: gitaar
Chris Rogers: bas
Rick Snow: drums
Brett Donovan/Ezra Casey: toetsen
Brian Moore:sax

Guest musicians: Albert Castiglia – Andrew Duncanson – Tom Holland