© Rootsville.eu

Matt Harlan (US)
tiltle: Best Beasts
music: Americana
release date: january 24, 2020
info artist: Matt Harlan
distribution: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2020


"Matt Harlan" is een in Houston verblijvende singer-songwriter en brengt na een lange periode van sitlzwijgen zijn nieuwste album "Best Beasts" uit op 24 januari 2020. Althans hier op het Europese continent want in zijn thuisland kwam dit album vorig jaar al op de markt. Het album bevat 13 songs en beschrijft veelal de actualiteit van vandaag. Soms poëtisch getint dan weer politiek, maar ook over een fout gelopen liefde zoals hij het komt te verwoorden in "K&W", een ballade met een duet met Kelley Mickwee.

Opener van deze "Best Beasts" is "What We Saw", een nummer dat ook hier de dagdagelijkse negatieve sensatie niet uit de weg gaat. Met "Gemini Blues" stapt Matt Harlan enigszins af van de heerlijke Americana tot nog toe en krijgen we zowaar een funky feestje incluis een horn section. Alle 13 nummers zijn originals van de hand van Matt of soms ook in co-writing. Verder dan met de Folk getinte America en zijn lichtje rauwe maar zeer aangename klankkleur.

Nummers als "Low Pressure" en de titeltrack "Best Beasts" zijn een meer up-tempo in vergelijking met heerlijke ballads als "Somebody Else" en het voor mezelf meesterlijke "Like Lightning (Way Out Of Town)"  met  op de achtergrond de subtiele vocals van Libby Koch en het lichtje doorkomen van enige Twang, geruggesteund door de keyboard grooves van een Stefano Intelisano. Heel even zou je gaan denken dat er een vleugje Tex-Mex door gaat komen wanneer op "Mountain Pose" Anthony Barrila zijn accordeon laat spreken. Uiteindelijk resulteert het dan toch in aanlokkend luisterend Americana, en zou is het ook het ganse album. Mooi!

tracks:

01 What We Saw              
02 Catching On                  
03 Gemini Blues                
04 K & W                              
05 Heavy Steel                  
06 Low Pressure               
07 Somebody Else           
08 Like Lightning (Way Out Of Town)             
09 Darla Mae                      
10 Mountain Pose            
11 Gravity                       
12 Best Beasts                
13 Another Bad Day