© Rootsville.eu

Maya Rae (Can)
tiltle: Can You See Me?
music: Singer-songwriter
release date: april 24, 2020
label: Black Hen Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Maya Rae

© Rootsville 2020


Op het eerste nummer uit haar 2de album stelt de uit Vancouver afkomstige Maya Rae ons de vraag "Can You See Me?". Zien kunnen we ze niet maar horen dest te meer want deze singer-songwriter zet hier na haar debuutalbum "Sapphire Birds" uit 2017 een feilloze prestatie neer. Maya is geïnspireerd door muzikanten als Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Nina Simone en hedendaagse artiesten als Megan Trainor, Ed Sheeran, The Beatles en Adele. En heyt is net deze mix van diverse stijlen dat ze hier op deze ""Can You See Me?" weet samen te brengen.

Op haar tweede album Can You See Me? communiceert Maya Rae uit Vancouver met onmiddellijke stem en toewijding in haar stem die maar weinig artiesten bereiken, ook al is ze net 18 geworden. Ze werd geprezen als een jazz-wonderkind uit de 12 jaar oud en bracht haar debuutalbum "Sapphire Birds" twee jaar later uit. Natuurlijk is ze sindsdien veel volwassen geworden, en "Can You See Me? laat dat zien in zijn meer rootsy songwriting-aanpak, onder toezicht van Juno-winnende producer / gitarist Steve Dawson.

Maya Rae heeft haar liefde voor muziek en optreden ontwikkeld sinds ze een jong kind was. Op slechts 13 jaar oud hebben de boeiende studio-opnames en muziekvideo's van Maya nationale aandacht gekregen op CBC Radio, Roundhouse Radio en andere sociale media over de hele wereld. Naast het zingen zingt Maya ook contrabas en piano.

Hoog aangeschreven nummers zijn onder meer "New For Me" waaruit blijkt dat Maya Rae meer dan volwessenheid uitstraalt in een nummer dat alle muzikale grenzen lijkt af te tasten. Dat is waar de doorgewinterde muzikant en producer Steve Dawsonbinnenkomt. Op basis van de demo die ze hem stuurde, nodigde Dawson Maya uit om naar Nashville te komen en zei dat hij tijd had om de volgende week op te nemen. Ze vloog een paar dagen later naar beneden en bevond zich bijna onmiddellijk in "Black Hen Studio", omringd door enkele van de populairste jonge muzikanten in Nashville die Steve had verzameld om met Maya samen te werken aan het nieuwe materiaal. Live van de vloer opgenomen met een groep met Kai Welch, Jamie Dick , John Estes, JT Neroen Allison Russell van Birds Of Chicago op ondersteunende zang en Dawson op gitaar, Maya had slechts één vocale herkansing nodig gedurende de hele sessie, en na vijf dagen intensief opnemen "Can You See Me?" is dit het resultaat.

Met een lichte toets van Mariachi als intro krijgen we vervolgens ook nog "Storm Leaf" krijgen zelfs de Galexico liefhebeers hier waar voor hun geld. "Freedom Fighter" leunt dan weer aan bij de low down zuiderse blues met daarin ook die heerlijke Rhodes grooves van Jkai Welch in harmonie van scherpe gitaarrifjes. Met "Mountain Angel" brengt ze hier op een onvervalste tearjerker het eenzame hartenbureau weer dichter bij elkaar.

Haar debuutalbum "Sapphire Birds" hadden we gemist maar met deze "Can You See Me?" is zo alles vergeven...

tracks:

01. Can You See Me?
02. I Get By
03. The Sun Will Come Out Again
04. New For Me
05. Picture Frame
06. Storm Leaf
07. Freedom Fighter
08. Mountain Angel
09. Moon Girl
10. Lonely Ones
11. Goodnight River
12. Here (Digital-only bonus track)