© Rootsville.eu

Meadow Creek (SE)
tiltle: Peaces of Driftwood
music: Americana
release date: 2020
label: Paraply Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Meadow Creek

© Rootsville 2020


"Peaces of Driftwood" is de opvolger van het in 2017 debuutalbum "'Til Death Do US Part" van het Americana duo 'Meadow Creek" en daarmee bevinden we ons in Zweden. Alleen voortgaand op het luisteren van deze mooie Country-Americana van 'Meadow Creek' zou je denken dat het hier om een doorwinterd Amerikaans duo gaat en zo zit je dan op het verkeerde been. 'Meadow Creek' is een duo uit Degerfors, Zweden en bestaan het echtpaar Peter en Linda Dahl. Linda was amper 17 toen ze al de frontvrouw was van de band 'Angel' die een geweldige hit hadden met het nummer 'Sommaren I City'. Een nummer dat het bracht to een klassieker in Zweden.

Peter is een multi-instrumentalist en ook werkzaam als producer. Beiden zijn in het echt verbonden en dus kan dit duo naar hartenlust nummers schrijven. Peter begon zijn carrière al als 11 jarige in de cover band 'Peckas Pack' en was daarmee een certitude op de Zweedse party scene. In 1996 startte hij zelfs een tribute voor ABBA. Een show waarmee hij meer dan 16 jaar doorheen Europa reisde.

Net als hun voorgaande album is ook deze "Peaces of Driftwood" gespeend van 10 nummers van de fijnste Americana zoals we deze zouden verwelkomen uit het land van herkomst. Na opener "Home Sweet Home" worden we meegenomùen op een rollercoaster van emoties zoals het heerlijk klinkende "Eye of the Storm" of het in 3/4 gebrachte "When Old Daddy Is Gone". Met songs als "We Are the Best Part of Me" en het outlaw gevormde "Loaded Gun" bevestigen Peter en Linda dat ze tot de top behoren van de Zweeds Americana scène.

tracks:

  1. Home Sweet Home (3:10)
  2. I Will Wait (2:43)
  3. Eye of the Storm (3:50)
  4. When Old Daddy Is Gone (4:08)
  5. Set the World on Fire (3:38)
  6. Where Angels Fear to Tread (3:25)
  7. Vampire's Kiss (3:08)
  8. We Are the Best Part of Me (3:14)
  9. Loaded Gun (3:27)
  10. Love Like Yours and Mine (3:34)