© Rootsville.eu

Mel Peekaboo (I)
tiltle: Straight To Your Heart
music: Rockabilly - Rock 'n Roll
release date: 2020
label: El Toro Records
info artist: Mel Peekaboo

© Rootsville 2020

 

Rock’ n Roll en Rockabilly uit Catania, Italië. Het is eens iets anders niet waar?

Mel's eerste album op El Toro, getiteld "It's Her", was meteen een groot succes en kreeg lovende kritieken in veel van de toonaangevende tijdschriften van vandaag en ook op online platforms. In “Straight To Your Heart”, haar tweede album, presenteert Mel een ongebruikelijke verscheidenheid aan liedjes en tempo's die haar enorme talent en veelzijdigheid verder demonstreren.

Er zijn ballads en rockers die ze zelf heeft geschreven. Een van de liedjes was oorspronkelijk niet voor haar geschreven, maar het was voorbestemd om alleen met Mel geïdentificeerd te worden.
De plaat klinkt zoals een ouderwertse rock ’n roll plaat moet klinken. Korte, swingende nummers die nooit langer duren dan 3 minuten maar je duidelijk terug brengen naar de fifties.

Mij deed de sound wat denken aan het bekende feuilleton “Happy Days”, de tijd van de hoepelrokken en leren jekkers. Elk moment verwacht je The Fonz, zo in je woonkamer te zien stappen. Mel heeft een zeer aangename stem om het genre te brengen, de sound is zoals het moet zijn en de muzikanten doen hun werk. Kortom een aangename schijf om terug even wat nostalgie van vroeger terug in de huiskamer binnen te brengen.

tracks:

01. Pretty Little Bird
02. A Real Man
03. Me And My Baby
04. Don´t Play With My Heart
05. Who Did It
06. Good Lovin´
07. I Won´t Get Fooled
08. Never Ending Night
09. Jungle Life
10. I Care About You (Feat. Cherry Casino)
11. Jeopardy
12. I´m Gonna Tell Everyone

Musicians:

Mel Peekaboo: zang
Massimo Pafumi: gitaar
Michael "Humpty Dumpty" Kirscht: gitaar
Axel Praefcke: drums
Johnny Pierce: contrabas.