© Rootsville.eu

MFC Chicken (UK)
tiltle: Fast Food & Broken Hearts
music: Garage Rock - Surf - Rhythm 'n Blues
release date: 2020
label: Dirty Water Records
info artist: MFC Chicken

© Rootsville 2020


Gevormd boven een vuile kippenwinkel op Holloway Road, speelt MFC Chicken rauwe rockmuziek met saxofoon over fastfood en gebroken harten. Tijdens de gechiedenis waren vele podia onveilig door nummers als 'Music For Chicken', 'Voodoo Chicken' en 'Chicken, Baby Chicken'. Deze Londenaars wisselen met regelmaat van bezetting maar de vaste kern bestaat uit Spencer Evoy (tenor xax & vocals), Alberto Zioli (guitar & vocals) en de ritme sectie bestaande uit Ravi (drums) en Zig (bass). We waren in 2017 getuige van hun waanzinnige act op "Sjock". Een hyperkinetisch vijftal die garage, rock 'n roll en surf tot een geheel weten te mixen.

Deze "Fast Food & Broken Hearts" is meteen hun vijfde album dat werd uitgebracht bij "Dirty Water Records" sinds hun debuut in 2012. Veertien tracks met een gezonde dosis van het begin van Rock 'n Roll. Opener is ‘Always, Always, Always’ en dan is het meteen tijd voor een feest met een enorme hoek af. Nummers als ‘Who Gave What To Who?’, waarbij de band ervoor zorgt dat je heupen trillen en het inpakt met een refrein dat je meteen kunt meezingen.

De rode draad in de nummers is zonder meer de ‘saxofonische alchemie’ die met momenten in overdrive gaat zoals op ‘Fresh Chicken, Straigh"t From The Trash’. ‘Spontaneous Combust’ is zo een typisch "MFC" nummer en een band die "on fire is. 'Breakfast Taters' is dan weer pure rock 'n roll! Free Range Man’ dient als het andere epos op het album op ongeveer drie minuten. De bluesy shuffle is een constante groeier door de mondharmonica die het nummer een ander gevoel geeft.

Met 'Tipi Tapa' nadert het einde van het album veel te snel en nestelt zich in een groove die ervoor zorgt dat de lichamen niet stoppen met bewegen, waarbij de combinatie van saxofoon en gitaarsolo opwindend is. Het album wordt afgesloten met ‘Waste Of Space’, dat kort begint met een ballad uit de jaren 50, voordat het nummer zich ontspant tot een rocker op volle snelheid over een verkeerd gelopen liefde. Het besef dat het album is afgelopen, geeft je even de tijd om op adem te komen en dan helemaal opnieuw te beginnen.

tracks:

01. Always, Always, Always
02. KFC Called The Cops On Me
03. Who Gave What To Who
04. Shell Of A Man
05. I'm Lost
06. I Couldn't Say No
07. Fresh Chicken, Straight From The Trash
08. Spy Wail
09. Spontaneous Combust
10. Breakfast Taters
11. Fuck You, Me
12. Free Range Man
13. Tipi Tapa
14. Waste Of Space