© Rootsville.eu

Michael Johnathon (US)
tiltle: Legacy
music: Folk
release date: march 17, 2020
label: PoetMan Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Michael Johnathon

© Rootsville 2020


Oorspronkelijk afkomstig uit de Hudson Valley in de staat New York, verhuisde Johnathon naar het grensstadje Laredo, TX om bij KLAR-AM te werken. Op aandringen van volkszanger Pete Seeger verhuisde Johnathon naar Mousie, Kentucky in de Appalachen om volkstraditie en muziek te leren. Hij begon zijn folkcarrière met optreden op scholen en beurzen en toerde met gevestigde artiesten, waaronder David Gates, Odetta, Janis Ian, Tom Paxton, Billy Dean en Judy Collins. [3] Johnathon begon met het uitvoeren van Earth Concerts op scholen. In vier jaar gaf hij meer dan 3.000 concerten voor bijna 2 miljoen mensen in 14 staten.

Michael Johnathon, heeft zijn 15e studioalbum Legacy uitgebracht. Het album verschijnt op 17 maart 2020 en bevat 10 nummers, waaronder het enorme titelnummer Legacy, een episch verhaal van negen minuten over de geschiedenis van songwriters van Bob Dylan tot James Taylor, Harry Chapin tot het Kingston Trio, hiphop tot de ineenstorting van de platenindustrie zoals we die kenden.

Op deze "Legacy" vinden we 7 originals terug en 3 covers. "Knocking On Heaven's Door" en "Like A Rolling Stone" van Robert Zimmerman en van één van zijn voorbeelden krijgen we "Woody's Poem" van de hand van Woody Guthrie. "Legacy" is een eerbetoon van Michael Johnathon aan alle artiesten.

tracks:

01 Legacy
02 Winter Rose
03 Blue Skies
04 Rain
05 Knockin' On Heaven's Door
06 The Coin
07 Loyality
08 The Twinkie Song
09 Like A Rolling Stone
10 Woody's Poem