© Rootsville.eu

Michael Schatte (Can)
tiltle: Conundrum
music: Roots Rock - Blues
release date: november 06, 2020
label: independent
promotion: Sarah French Publicity
info artists: Michael Schatte

© Rootsville 2020


Een overweldigende elektrische gitarist. Een virtuoze akoestische vingerlijst. Een zanger met zang die net zo gepolijst is als zijn pluk. Een geletterd en geestig songwriter. Dit zijn slechts een paar zinnen die uit recente kritiek zijn gehaald lof die muzikant Michael Schatte beschrijven, en zijn volledig gedemonstreerd op het veelzijdige nieuwe album van Canada.

Hij noemt zijn originele mix van rock, blues, keltische en andere stijlen Eclectic Electric Roots Music. Zeker, deze vijftien nieuwe nummers zijn niets anders dan divers en opwindend. Geproduceerd en ontworpen door Schatte (spreek uit SHAW-tee) met een scherp oor voor biologische maar pittige productie, belooft deze collectie dat verder Michael's lange staat van dienst van goede recensies en diepgang luisteraar waardering.

Conundrum zet Schatte's muzikaliteit van wereldklasse en onvergetelijke teksten op volledig scherm. Dit album onthult lust klaar overkoken (Water In the Kettle) en een historisch verhaal over Schots moord door explosief (Dry Black Power). Het vertelt over humoristisch rivaliteit tussen broers en zussen (Please Don't Dance With My Brother) en gespannen seksuele rivaliteit (Genevieve, Daria, The Upper Hand). Het is gepeperd met existentiële eigenzinnigheid (Conundrum, In the Cold Hard Here and Now) en verschroeiende blues boogie (Longtime Lover, Come On Down). Het beschikt over zinderende Keltische instrumentale riffery (Good King Richard) en poëzie geïnspireerd door de ouden (Brood, Water, Liefde). En tot slot schijnt de nieuwe plaat een onthullend licht op onze donkere menselijke impulsen (Silly Old Man, The Candy Aisle, A Mind A Mess). Samenvattend: Conundrum is een artistiek hoogstandje dat dat wel zal doen beloon rijkelijk een aandachtig luisteren.

tracks:

1 WATER IN THE KETTLE
2 DRY BLACK POWDER
3 GENEVIEVE
4 DARIA
5 SILLY OLD MAN
6 PLEASE DON’T DANCE WITH MY BROTHER
7 LONGTIME LOVER
8 CONUNDRUM
9 BREAD, WATER, LOVE (FEATURING JOHN B. LEE)
10 COME ON DOWN
11 THE CANDY AISLE
12 THE UPPER HAND
13 A MIND A MESS
14 IN THE COLD HARD HERE AND NOW
15 GOOD KING RICHARD