© Rootsville.eu

Michael Veitch (US)
tiltle: Best Of Many Days
music: Singer-songwriter - Folk
release date: 2020
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Michael Veitch

© Rootsville 2020


Michael Veitch zijn carriére begon al voordat hij kon spreken. Toen Michael de Beatles voor het eerst hoorde als een jong kind, wist hij toen dat muziek was wat hij de rest van zijn leven wilde doen. Michael werd ook een met passie beladen milieu- en sociaal activist, waar hij een graad in Community Action heeft behaald, een passie die voortkwam uit zijn liefde oor muziek en later het schrijven van liedjes. Michael is ook een professionele fotograaf en is begonnen met schilderen, iemand die al het oog had om het leven in een enkele foto vast te leggen, zijn songwriting vermengd met activisme weerspiegelde hetzelfde vermogen om snapshots te maken met pen en inkt. Michael schrijft liedjes over echte problemen en onderzoekt een dieper bereik van die van het hart.

Misschien bracht zijn dromerige folk hem wel tot in zijn huidige woonplaats Woodstock. Een plats die hij al sinds einde vorige eeuw komt te koesteren alvorens enkele omzwervingen te hebben gemaakt langsheen Duitsland. Ondanks dat hij in Munchen nummers kwam te schrijven gaan deze , zoals "Shame Shame Shame" over de problemen in zijn eigen land.

Toch is er met "Above The Rain" ook op deze "Best Of Many Days" een warm, Europees gevoel in samenwerking met een overlevende van de holocaust en brengt hij met "One Step Beyond" een ode aan mentor folklegende Jack Hardy. Nummers als "Edge of This Town", "Try, Try, Try" en "Never Been To China" kunnen dan weer als autobiografisch worden aanzien. Verbazend eindigt het album met "Lisa Marie" en daarop brengt hij dan weer een ode aan Elvis' dochter.

tracks:

 1. Best Of Many Days
 2. One Step Beyond
 3. Edge Of This Town
 4. Above The Rain
 5. That Was The Summer
 6. Shame, Shame, Shame
 7. Never Been To China
 8. Last Mile
 9. Pontiac
 10. Try, Try, Try
 11. The Lucky Ones
 12. Lisa Marie