© Rootsville.eu

Michael Ward with Dogs and Fishes (US)
tiltle: Blind Spot
music: Alt-Rock, World Music
release date: 2020
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Michael Ward

© Rootsville 2020


Michael Ward is een zanger, songwriter, multi-instrumentalist, producer en eigenaar van de beroemde Hyde Street Studios, woont en werkt sinds 1967 in de San Francisco Bay Area. Hij heeft in die tijd veel bands geleid die zijn opgebouwd rond zijn unieke zang, compositie en lyrische benadering. De muziek combineert elementen van R & B, Country, Folk en World Beat, benadrukt de kenmerkende verhalende stem van de teksten en wordt ondersteund door het rijke instrumentale samenspel tussen de geweldige line-up van muzikanten, van wie sommigen al bijna twintig bij de band zijn geweest. jaren. Een diepe bekendheid met het materiaal en een vloeiende benadering van de arrangementen bieden rijke mogelijkheden voor improvisatie en samenspel terwijl de nummers getrouw worden gepresenteerd.

Het nieuwste album van de band "Blind Spot" is de opvolger van "Weekends on the Wine Dark Sea". In het afgelopen jaar heeft de band twee opwindende toevoegingen gedaan die de live ensemble-ervaring dramatisch hebben versterkt. De briljante saxofonist Richard Howell, die op elke plaat speelde die de band heeft gemaakt, heeft zich bij de liveshow gevoegd, waardoor de sonische mogelijkheden en het improvisatiegehalte zijn verbreed. Gitarist Drew Zingg, die velen verbaasde als de man die alle baanbrekende gitaarpartijen live speelde toen Steely Dan hun reünietour maakte, is ook aan boord. De resulterende chemische interactie met de bestaande groep heeft recente shows tot gedenkwaardige gebeurtenissen gemaakt.

Dit is dus een album over perceptie, hoe we te weten komen wat we denken te weten, wie en wat we geloven en wat de gevolgen zijn voor degenen die deze overtuigingen aanhangen, voor degenen die erdoor worden beïnvloed en voor degenen die ertegen zijn. Hoe is het voor zo velen mogelijk om hun duidelijke eigenbelang en het welzijn van de mensen om hen heen te negeren ten gunste van een politieke ideologie waarvan de voornaamste huurder boven alles eigenbelang lijkt te zijn?

De meedogenloze en aangrijpende strijd van bekrachtigde onwetendheid, incompetentie en oneerlijkheid die het leven in Amerika de afgelopen jaren heeft gedomineerd, dit nog meer dan elders in de wereld. Het opnameproces werd benadrukt door de opwinding en de investering in de muziek door de groep en de groeiende erkenning van alle leden, wat voor een uitzonderlijk ensemble we waren. Iedereen hing in de studio om te kijken en input te geven terwijl ze allemaal hun overdubs deden. Ook al spelen de meesten van ons al jaren samen, ze werden meer een band.

tracks:

01 Mendacity
02 The Double Down
03 Blind Spot
04 Donkey Island
05 World On A Plate
06 Lighten My Load
07 Spit Begets The Pearl
08 Making The Monkey Stew