© Rootsville.eu

Michael Derning & Mia Arends (US)
tiltle: Rough Magic
music: Folk
release date: 2019
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Mia Arends & Michael Derning

© Rootsville 2020


Met deze "Rough Magic" van Michael Derning en Mia Arends krijgen we een album voor de kiezen dat in hun thuisland al op de markt is sinds de zomer van vorig jaar maar nu wegens de doordachtheid van Peter van Hemifran eindelijk naar ons continent is overgewaaid.

Michael en Mia gingen 45 jaar geleden voor het eerst samen zitten om muziek te spelen. De samenwerking wordt voortgezet met het vervolg op hun vorige album "Cover Art". "Rough Magic" is een voorbeeld van de muziek die ze van kinds af aan tot nu toe hebben gehoord, meestal geïnterpreteerd in gitaar en stem in vingerstijl. Michael voegde wat mandoline en slide toe, Mia regelde harmonieën en ze zochten naar getalenteerde lokale muzikanten voor een overtuigende back-up.

Mia en Michael hebben elk twee originele liedjes bijgedragen en Michael schreef er nog twee samen met de begaafde Seattle-singer-songwriter Tamara Lewis. Deze originelen worden vermengd met een eclectische selectie covers, waarvan sommige op verrassende manieren zijn gearrangeerd. Hun stijl bevat jazz, blues, folk en pop. Opmerkelijk is ook een cover van de "Beatles" die aanwezig is op deze "Rough Magic".


tracks:

01 Mend Your Own Heart
02 Punky's Dilemma
03 Joy
04 Molly
05 Norwegian Wood
06 Dreams So Real
07 Use
08 Everybody Wants To Be A Cat
09 Empty Pocket Blues
10 Pilgrims
11 Mood Indigo
12 Baby It Must Be Love
13 Demon Lover
14 Blue Skies
15 That's All
16 Gone

musicians:

Michael Derning – vocals, acoustic guitar, slide guitar, mandolin, harmonica, tambourine
Mia Arends – vocals, vocal harmony arrangements
 
Michael Thomas Connolly - upright bass, tabla, snare, violin, piano, hand percussion
Brad Gibson - Drums
Colin Isler - Cello