© Rootsville.eu

Mick Kolossa (US)
tiltle: Blind Lemon Sessions
music: Acoustic Blues
release date: 2020
label: Endless Blues Records
info artist: Mick Kolossa

© Rootsville 2020

 

Mick Kolassa is een muzikant die in een aantal richtingen beweegt, maar altijd gecentreerd is rond de blues. Zijn albums zijn altijd unieke creaties. Elk heeft een verschillende persoonlijkheid en zijn nieuwste release, “Blind Lemon Sessions”, is geen uitzondering.

Het album begon in Duitsland toen Kolassa wat materiaal opnam voor een verzamelalbum dat werd uitgegeven door het label Blind Lemon Record. Hij nam uiteindelijk genoeg materiaal op voor een nieuw album. Er zijn zeven covernummers die de essentie van Mick Kolassa weergeven. De traditionele "St James Infirmary" en de klassieke "Ditty Wah Ditty" zijn korte eenvoudige liedjes die al tientallen jaren bestaan ​​en hij slaagt erin om ze nieuw leven te geven. The Beatles 'Help' is veranderd van een hectisch rocknummer in een langzamer bluesachtig ding. Het is een unieke versie van een bekend nummer.

Zijn eigen materiaal is soms meer Americana dan blues. Hij heeft vertrouwt consequent op humor en 'Recycle Me' zet die traditie voort. Opvallend aan deze release is het gebruik van instrumenten met meerdere snaren. Kolassa speelt zes en 12 snarige gitaren, een bariton-ukelele en een vreemd soort banjo. Voeg gitaren, bas, viool en nog een banjo toe door zijn ondersteunende muzikanten en je hebt een gelaagd effect dat extra texturen toevoegt aan zijn aanpak.

"Blind Lemon Sessions" is een prima release die verschillende stijlen combineert tot een uniek bluesgeluid. Het is een album dat zich richt op de subtiliteiten van de blues en het is zeker de moeite van het beluisteren waard.

tracks:

01. Mr. Jellyroll Baker
02. Text Me Baby
03. Keep On Truckin’ Mama
04. I Want To Be Seduced
05. Mr. Right
06. Bad Things
07. Cake Walk Into Town
08. St. James Infirmary
09. Ditty Wah Ditty
10. Recycle Me
11. Help
12. The Space Between Us

Musicians:

Mick Kolassa – zang, 6-12 string akoestische gitaar, bariton gitaar, ukulele, bajolele, percussie
David Dunavent – gitaar, slide gitaar, banjo, percussie
Eric Hughes – mondharmonica
Alice Hasen – viool
Seth Hill en Bill Ruffino – bas