© Rootsville.eu

Mike Zito (US)
tiltle: Quarantine Blues
music: Blues - Soul
release date: 2020
label: Gulf Coast Records
info artist: Mike Zito

© Rootsville 2020


In tegenstelling tot bij mezelf waar het "Corona virus" verantwoordelijk is voor enige loomheid (luiheid) werkt dit bij sommige muzikanten inspirerend en dit is zeker ook het geval geweest bij Mike Zito. Altijd wel benieuwd hoe onze geliefde blues muzikanten na deze akelige beleving uit de hoek zullen komen en daarmee opent Mike opmerkelijk met het nummer "Don't Let the World Get You Down".

Ongetwijfeld zullen veel van de nummers betrekking hebben op de periode die we stilaan achter ons beginnen te laten. Met "Don't Touch Me" evolueert Mike Zito weer tot de bluesrocker zoals we hem de laatste jaren kwamen te beleven. Ook titeltrack "Quarantine Blues" begint met de doordingende drumbeat aangewakkerd door Mike's zanderige stemintonatie en doordringende gitaarrifjes.

"Dust Up" is er eentje dat dan weer refereert naar de Texas blues zoals we die kennen van bij groepen als ZZ Top. Rechttoe, rechtaan, niet minder niets meer. Wat je bijblijft bij het beluisteren van deze " Quarantine Blues" is de directheid van de nummers, rauw en ongepolijst maar toch een heerlijk gevoel dat je van je meester maakt.

tracks:

 1. Don't Let the World Get You Down
 2. Looking out This Window
 3. Don't Touch Me
 4. Quarantine Blues
 5. Walking the Street
 6. Dark Raven
 7. Dust Up
 8. Call of the Wild
 9. After the Storm
 10. Hurts My Heart
 11. What It Used to Be