© Rootsville.eu

Miss Emily (Can)
tiltle: Live at The Isabel
music: Blues - Soul
release date: october 30, 2020
label: The Miss Emily Music
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Miss Emily


© Rootsville 2020


Je hoeft enkel de eerste noten in je op te nemen om onmiddelijk overtuigd te zijn van deze "Miss Emily". Dan weet je ook met zekerheid dat dit album zal rocken en swingen als vanouds. Deze "Live at The Isabel" is een verzameling van 15 live tracks verzameld tijdens 4 "live" concerts waarbij de looptijd zo goed als 3 jaar in beslag nam. Uiteraard is de lijst van muzikanten daardoor ellenlang. De rode draad verwijst uiteraard naar het "Isabel Bader Centre" in Kingston Canada waar het album naar is vernoemd.

Miss Emily heeft fans geboeid in Canada, de VS, het VK en West-Europa met haar unieke combinatie van gepassioneerde uitvoeringen en onvergelijkbare vocalen die tot emotionele hoogten stijgen en de genres omvatten van soul en klassiek Motown tot jazz, gospel en blues. Tegenwoordig, in haar geadopteerde geboorteplaats Kingston, heeft ze het record van uitverkoop in het "Isabel Bader Centre for the Performing Arts "en heeft ze het respect verworven van veteranen uit de Canadese muziekindustrie zoals "The Tragically Hip" en "Downchild Blues Band", evenals de recente nationale erkenning door de Maple Blues Awards.

In februari 2020, tijdens de "Maple Blues Awards "in Toronto, liep Miss Emily weg met "Female Vocalist of the Year", "New Artist of the Year" en de "Sapphire Canadian Blues Music Video Award". Niet mis deze titels voor een nieuwkomer. Deze nationale erkenning was een gevolg van haar aantredens op zangwedstrijden allerlei. In 1993 won de toen 12-jarige Emily Fennell lofbetuigingen, niet door Whitney Houston of Celine Dion te evenaren zoals haar leeftijdsgenoten, maar door Ray Charles en Aretha Franklin te coveren. Die traditionele invloeden zouden de basis vormen voor een carrière die wordt gekenmerkt door onverschrokken eerlijkheid en een constante verbinding met de wortels van populaire muziek.

Binnenkomen doet ze met de tearkjerker "Sometimes It's Better To Lose" en net als het daaropvolgende "Land Of Greed" zijn dit meteen twee nummers waarbij ze haar skills als songwriter alle eer aan doet. Rillingen alom wanneer "Miss Emily" met "Who is He" de million selling hit van Bill Withers uit haar hoge hoed komt te toveren. Ook de alomgekende hit "The Letter" van "The Box Tops" uit 1967 slaat meteen aan.

Miss Emily" weet tijdens haar concerten perfect de balans te verkrijgen tussen haar eigen originals of super sterke soul covers. Zo gaat het van de Solomon Burke's sexy floorfiller "Cry To Me" gezwind over naar een eigen mooie ballad "My Friend". Prachtig is ook dat ze hier het overlijden van Marie Frederiksson (1958-2019) komt te eren met het wondermooie "It Must Have Been Love" geschreven door de andere helft van het duo "Roxette", Per Gessle. Afsluiten doet ze ondersteund door het handclappin' van de aanwezigen en bandleden in "The Isabel Beder Centre" met het gospel aanvoelende "Hold Back The River". Wij besluiten dan met Emily Fennell, Beautiful You!

tracks:

01. Sometimes It's Better To Lose
02. Land Of Greed
03. Who Is He
04. Three Words
05. The Letter
06. Blue Is Still Blue
07. Dear CBC
08. The Sellout
09. Long Time Running
10. Cry To Me
11. My Friend
12. No
13. It Must Have Been Love
14. Beautiful You
15. Hold Back The River