© Rootsville.eu

Miss Jubilee and the Yas Yas Boys (US)
tiltle: Cool It If You Can
music: NOLA - Hot Jazz
release date: 2020
label: Big Tone Records
info artist: Miss Jubilee and the Yas Yas Boys

© Rootsville 2020


Geen betere remedie in deze donkere tijden dan een beetje lichtvoetige "Hot Jazz" en Hokum blues. Het nieuwe album "Cool It If You Can" van "Miss Jubilee and the Yas Yas Boys" draagt daar dan zeker een steentje toe bij.

Miss Jubilee & The Yas Yas Boys, gevestigd in St. Louis, spelen een energieke mix van low-down blues, hokum en hot jazz uit de jaren twintig en dertig. Hun unieke repertoire put sterk uit de vrouwelijke blueszangers die het genre hebben helpen definiëren. Van Bessie Smith en Victoria Spivey tot de meer obscure Merline Johnson en Lil 'Johnson, Miss Jubilee laat deze muziek herleven met een vreugde en moeiteloze authenticiteit. Onder leiding van powerhouse-zanger Valerie Kirchhoff wordt de band gevoed door barrelhouse-pianist Ethan Leinwand, bassist Richard Tralles en een gutbucket-hoornsectie onder leiding van Kenneth Cebrian (trompet).

Sinds ze de band in 2007 oprichtte, is de reputatie van Miss Jubilee uitgegroeid tot een van de meest gewilde en herkenbare zangers in St. Louis en de regio. De band heeft in het hele land opgetreden en is een vaste waarde op lokale festivals en zomerconcerten. Je kunt ze het meest elke woensdag horen bij Schlafly Bottleworks en elke zondagse brunch in Evangeline's Bistro & Music House. Ze treden ook regelmatig op in Casa Loma Ballroom. Bekijk onze evenementenpagina om te zien waar we de volgende keer zijn !!

 

tracks:

01 You Do Me Any Old Way
02 Murder In The Moonlight
03 Moanin' The Blues
04 Mississippi Sandman
05 Fan It 
06 Don't Tear My Clothes
07 I've Got Someone
08 Weed Smoker's Dream
09 Prescription For The Blues 
10 Come On In
11 Bonus Done Gone Thru
12 Any Kind Of Man
13 No. 12 Let Me Roam
14 There Ain't Gonna Be No Doggone After While

musicians:

Valerie Kirchhoff - Vocals & Banjo Uke
Ethan Leinwand - Piano
Richard Tralles - Upright Bass
Ken Cebrian - Trumpet

Featured Guests:

Ryan Koenig - Washboard
Ryan Calloway - Clarinet
TJ Muller - Plectrum Guitar, Banjo, Trombone
Jacob Alspach - Guitar
Kevin O'Connor - Drums