© Rootsville.eu

Miss Tess (US)
tiltle: The Moon is an Ashtray
music: American Roots Music
release date: february 07, 2020
label: Tone Tree Music
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Miss Tess

© Rootsville 2020


Mijn eerste kennismaking met deze uit Maryland afkomstige "Miss Tess" was er in 2016 bij het uitbrengen van haar album "Baby, We All Know". Ook met haar trio wist ze dit jaar nog het album "Doucet" uit te brengen. Haar Americana stijl is er eentje tussen folky songs en swingjazz met soms ook een snuifje NOLA zoals op "Gamblin' Man" of wat gezegd van de "My Girl" intro op " True Flood". Miss Tess heeft al heel de VS doorkruist en leeft heden ten dagen in Nashville TN. Haar nieuwste album "The Moon is an Ashtray" bevat 12 originals al dan niet geschreven met enkel co-writers als Dave Godowsky, Oliver Bates Craven, Thomas Bryan Eaton en Sean Staples.

Het album werd geproducet door Andrija Tokic en net als voorganger "Baby, We All Know" krijgen we ook nu een met retro overspoelde nummers te horen, zoals de titeltrack "The Moon is an Ashtray" waarbij we in volle nostalgie terugdenken aan namen als Patsy Cline. Miss Tess weet het brede spectrum tussen jazz, country en western swing te bespelen. Zo is er het western swing nummer "I Wanna be a Cowboy", eentje waar zelfs haar uitstekend jodel talent in de spotlights komt te staan.

Tijd voor een country ballad is er ook met " If You Don’t Know How to Love Me", een nummer dat Miss Tess hier samen met haar band brengt in een lichte 3/4 maat. Niet alles hoeft zeemzoet te zijn want met "Take it Easy" laat Miss Tess het rocken als vanouds. Back to country met "These Blues" in een aimabel country duet met Oliver Craven. In een cocktail van jazz en country wordt het album afgesloten met "Riverboat Song".

Weerom een bijzonder sterk album onder de noemer "Feel Good Music" van Miss Tess, klasse!

tracks:

01 The Truth Is
02 True Flood
03 Gamblin’ Man
04 The Moon is an Ashtray
05 I Wanna be a Cowboy
06 If You Don’t Know How to Love Me
07 Take it Easy
08 Sugarbabe
09 One Little Kiss
10 These Blues
11 Human Being
12 Riverboat Song