© Rootsville.eu

Misty Blues (US)
tiltle: Weed 'Em and Reap
music: Blues
release date: 2020
label: Independent
info artist: Misty Blues
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Met Gina Coleman hebben ze bij "Misty Blues" een frontvrouw die kan tellen. Gina begon in 1990 te zingen op een uitdaging van haar collega's en is sindsdien niet meer teruggekeerd. Ze begon op te treden in een duet, The Siblings. Gina begon zo haar haar eigen duet, Cole-Connection, dat uitgroeide tot een vijfkoppige band waarmee ze een deel van haar originele muziek kon laten zien. Gina en de band hebben het genoegen gehad om op te treden met Charles Neville van de legendarische Neville Brothers op verschillende locaties in Western, MA en openingen voor blues-namen als Tab Benoit, John Primer, Albert Cummings en Michel Powers. Muzikale invloeden zijn onder meer Janis Joplin, Bessie Smith, Billie Holiday en Tuck & Patti.

Misty Blues is een eerbetoon aan de oudere blues die populair werd gemaakt door de gedurfde en fanatieke vrouwen van zijn tijd, terwijl ze nog steeds respect betoont aan klassieke mannelijke artiesten uit de jaren 20, 30 en 40. De band heeft hun muzikale wortels niet helemaal verlaten en staan erom bekend dat ze hun muziek uitvoeren met een gezonde dosis blues. "Misty Blues" staat al liefst 20 jaar op het podium en brengen naast blues ook funk, soul en gospel. Naast Gia Coleman bestaat deze "Misty Blues" ook uit Bill Patriquin, Set Fleischmann, Benny Khon, Rob Tatten en Aaron Dean. Als gastmuzikanten voor dit album waren er ook nog Diego Mongue en Wes Buckley. 2019 betekende voor deze "Misty Blues" ook het behalen van de European Blues Challenge.

Met nummers als "No More To Give" en "Blues Coaster" dalen ze diep in de bluesnoten, daar waar ze met "I Ain't No Giving Tree" ons richting New Orleans brengen. De blues waarvan iedere liefhebber kan genieten. Na het stevige "Don't Send me Home" tappen die van "Misty Blues" uit een totaal ander vaatje met het instrumentale "Phunk 'N Grewv", de grooves die me meteen doen terug denken aan Brother Jack McDuff en de de jazzfunk van US3. Heelijk stukje muziek en moeilijk om blijven stil te zitten.

Hoewel de instrumentale solo's van het album creatief en opwindend zijn gooien de tekstuele nummers ook hoge ogen. Met "Nice & Mellow" gaan de heren en dame nog de boogaloo toer op. Afsluiter is het soulvolle "Treat Me Like I Want" en daarmee zijn we totaal verrast door deze "Misty Blues", TOP!

tracks:

01. No More To Give
02. I Ain't No Giving Tree
03. Blues Coaster
04. Find My Way Again
05. Don't Send me Home
06. Phunk 'N Grewv
07. Swing My Blues
08. Keep Rising Up
09. Nice & Mellow
10. Hold Me Tight
11. Treat Me Like I Want